Citiraj:
Autor adaksinjo
odlicno funkcionira upravo na sx763 routeru  em je velik, em je temp taman. ove kokosove plocice nisu toliko lose, samo trebaju konstatnu temperaturu i vlagu. nakon sto proklijaju prebacis ih u casice sa zemljom, samo se ta plocica lagano zatrpa.
|
Ma imao sam te pločice godinama, sve su bile loše, raspadaju se brzo i lako se na njih lovi vlaga. Kupio sam prošle godine plastičnu posudu s poklopcem u baumaxu koju natrpam sa laganom zemljom za sijance i taman mi cijela stane preko dva routera. Funkcionira super, plus što mogu cijelu posudu premjestit negdje na svjetlo kad biljke proklijaju, ne moram odmah presađivat.
Citiraj:
treba posaditi cim prije jer zrelih plodova ima tek za +180 dana, ovisno o godini i kolicini sunca.
|
Nije tak baš kritično, većini ljutica treba i znatno manje vremena. Prve sezone sam sadio polovicom veljače i većina je prve zrele plodove imala već u srpnju, a skoro sve najkasnije u kolovozu.
Ali da, najviše o vremenu ovisi.
Ove godine bi se htio požuriti jer planiram posaditi puno pubescens sorti, koje su malo zahtjevnije, duže im treba da sazriju i u globalu im ne odgovaraju velike vrućine ko ostalim sortama.