View Single Post
Staro 18.01.2015., 16:01   #1
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Problem s Asusovom pločom

Poz. 99% cu je bacit a žao mi je jer mi je služila za sekundarnu konfu.
Inače komp sam kupio kompletan u tip-top stanju i ubacio sam dva diska. Na jednome je Xp a na drugome 7. Ima dva keksa od po 1 Gb radne,cpu je neki intel E6300 a spomenuta ploča je ASUS P5KPL-AM IN/ROEM. Bios je najnoviji šta postoji i to sam radio odmah prije godinu dana kada sam uzeo komp.
Sad se desi da upalim kantu i da bipne i da sliku:

Tako slika stoji i ne mrda niti reagira na išta. Sve sam eliminirao manje više a radio sam slijedeće:
Otkačio oba diska i optiku,koristio samo tipkovnicu (PS/2) i ništa više osim napona i VGA kabela na integruši nije bilo spojeno,pojedinačno memorije i mijenjanje mijesta nije pomoglo,samo jedan keks isto tako,skidanje baterije,clear cmos s jumperima,mijenjao procesor.... Mislim da sam sve nabrojio. Kondezatori ne izgledaju napuhnuto,sve je čisto i nema nigdje prašine,sve ko novo izgleda. Komp je uredno radio dok ga jednom nisam palio mjesec dana. Upalim,digne OS i sve 5 i nakon 20 minuta se sve smrzne nebitno koji je disk i koji OS. Nakon tog dana i restarta,dođe ona gore slika i sve stane. Sve ono s popisa sam probao i ćorak.... Ostavim li ga 5-6 dana tako bez da ga diram,nakon toga se upali i radi ko zmaj tih 20 minuta i onda smrzne i na restart daje samo onu pasju sliku i ni makac dalje.
smuchac je offline   Reply With Quote