Citiraj:
Autor Ag008
Ja na svom stolnom računalu nisam mogao kopirati C particiju ni instalirati Windows sve dok nisam ažuirao BIOS na noviju verziju.
|
Budem provjerio dal je zadnja verzija BIOS-a gore.
Citiraj:
Autor coconut
Po specifikacijama, postojeći hard je visine 9mm, a SSD 7mm. Nagađajući bi rekao da zbog toga možda SSD gubi kontakt sa SATA konektorom. Pokušaj ispod SSD-a staviti nešto (papir, karton, plastika,...) da bi nadoknadio tih 2mm razlike u visini.
|
Kao sto je zdravko_c rekao, kad se zasarafi u ono metalno kuciste od diska sve sjedne kako treba.
Citiraj:
Autor Nikky
Ne kompatibilnost (čitaj ne vole se) chipset i kontroler u tom ssd - u,
možda je konkretni primjerak u banani,
ako nije kasno zamjeni / nadoplati za provjerene Vector 150 ili Intel 530.
|
Proslo je mislim 5 dana od kupnje, a i disk je koristen i "ispravan". Iako pitao sam specificno da li moze biti problema s kompatibilnoscu pa sam dobio odgovor da ne, iako pitao sam preko telefona, da li ce se covjek tamo sjecati i uvaziti je drugo pitanje. Budem probao poslati mail pa cemo vidjeti.
Citiraj:
Autor zdravko_c
mislim da mu je bolje izbjegavati SSD-ove sa Sandforce kontrolerom, Intel 520 ima problema sa tim chipsetom, lako moguće i 530, evo brzinski link sa nekog poljskog foruma, za ostalo nek googla nvidia mcp79 intel ssd
|
Budem proucio link kad ulovim malo vise vremena, sutra vjerojatno. Znas mozda iz glave neke modele koji nemaju Sandforce kontroler ili barem koji kontroler trebam gledati?
Hvala svima, ovo je bilo brzinski.
edit: Pogledao sam link, covjek se zali na brzinu (SATA 1 brzine), a rasprava je zavrsila s istim ishodom kao i ovdje; najvjerojatnije se ne vole disk i kontroler.