View Single Post
Staro 17.01.2015., 17:09   #1
hash
Premium

Datum registracije: Nov 2005
Kompatibilnost SSD-a s laptopom

Pozdrav!

Kupio sam disk Patriot BLAZE SSD 120GB za ugraditi u prijateljev laptop (ASUS K50ID) medjutim na njega nikako nisam uspio instalirati Windowse (sedmica, probao sam dvije razlicite verzije) niti Ubuntu. Winowse bi uspio instalirati iz petog pokusaja ali bi se komp stalno rusio prilikom instalacije drivera ili programa, uglavnom, neupotrebljiv je bio. Googlao sam greske i vjerojatno ih imam negdje u historyu ali ukratko sve je upucivalo da je disk problematican.

Ubuntu nisam niti uspio instalirati. Live verzija je radila normalno.

U laptopu su dva sticka rama, jedan od gigabajt i drugi od dva gigabajta. Izvrtio sam Memtest puni krug i nije izbacio gresku, pokusao sam i sa samo jednom plocicom instalirati Windowse ali niti to nije pomoglo. Laptop radi normalno sa svojim starim diskom.

U biosu je kod diskova pisalo AHCI. Neke specijalne opcije niti ne postoje u biosu pa pretpostavljam da nije ni u tome problem.

Dakle cinilo se kao da je definitivno disk krivac. Za svaki slucaj ubacim SSD u Asus netbook i probam instalirati na njih Ubuntu i sve normalno radi. Instalacija prodje iz prve, a OS radi normalno.

Zna li netko u cemu bi mogao biti problem? Ja vise nemam ideja. Neka nekompatibilnost izmedju diska i laptopa mozda? Malo mi je to nategnuto ali nisam dovoljno informiran.

edit:
Zaboravio sam dodati, hd tune nije davao greske (barem ih ja nisam znao uociti, ali nisam na ti s programom), pisalo je da je disk OK. To je bilo u periodima od 15ak minuta dok se Windowsi ne bi srusili.

Zadnje izmijenjeno od: hash. 17.01.2015. u 17:16.
hash je offline   Reply With Quote