Imaš 100m zračne linije. To ništa ne znači. Imam frenda koji živi u kući iznad ogromne zgrade T-Coma na Kozali, prozor iz WC-a mu gleda u tu zgradu/njihove urede ili što već.
I može imati max 8mbita i iako je udaljen 100m zračne linije -podzemni i nadzemni kabeli su puno udaljeniji.
Prijavi se na 192.168.1.1 (ukucaj u browser) prijavi se s podacima za tvoj router (najčešće admin ili user) i pod "Status line", status internet ili nešto slično nađi podatke koji govore o Noise margin, max brzini i slično. Tu neće biti muljanja od podrške da imaš ili nemaš savrešnu liniju. Postaj te podatke ovdje.
Ja inače imam želju da posjetim jednu centralu da vidim kako te stvari funkcioniraju i izgledaju. Skoro sam uspio ući u njihovu centralu na Kozali jer tamo radi hrpa studenata HT-a u telefonskoj podršci budući da nekako moraju iskoristiti neboder od 15 katova. No zaštitarka mi je odmah rekla da "posjetiteljima ulaz nije dozvoljen".
Sada tražim neku vezu ali ništa. Mogao bi ići u call centar ali ja bi htio vidjeti kako dslam i ostala apratura izgleda i koliko je to
veliko.