View Single Post
Staro 14.01.2015., 06:03   #31
Karlo666
Premium
Moj komp

Karlo666's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Citiraj:
Autor DariX Pregled postova
Evo da se javim s nekim novim rezultatima:
odigrao sam CoD4, CS:GO, WoW i BF3 i nikakvih razvlacenja tekstura niti artifakata nisam imao, tako da je valjda do grafe bilo, pa cu ju poslat na reklamaciju.

Dalje;
updateao sam BIOS na najnoviji koji je jucer izasao. Nisam apsolutno nista u njemu dirao, sve sam na default postavkama ostavio. Prosli BIOS je bio iz 8. mjeseca 2013., a ovaj trenutni je od jucer (13.1.2015.)

Nakon pokretanja kompa odmah sam isao pokrenut par testova da vidimo je li do starog BIOSa bio problem. Rezultati nisu bas dobri bili.
Svi testovi daju iste rezultate. Temperature ne skacu visoko, a testovi se crashaju uz javljanje errora i fatalnih pogresaka

Idemo redom kako sam testirao:

Sat i pol memtesta-a (u dosu je takoder odmah bacio par errora, pa sam isao u windowsu vidjeti test kako bi mogao uslikati :P ).

AIDA64 Engineer Cache & Memory Benchmark
Zasto je ovdje 3 Cachea, tj. zasto je 4. siv i nije ga testirao? Znam da mi proc ima 6MB Cachea i 4 corea, ali mi nije jasno kako mjeri ovo 3 puta :P

AIDA 64 Engineer edition STRESS TEST + HWmonitor temperature i onda sam odmah JOS JEDNOM pokrenuo
+ Statistics iz AIDA64 tijekom testa

OCCT test

Zatim sam pokrenuo Prime95 i vidi cuda, nakon 10 sekundi (ako ne i manje) vrtnje testa, windows 8 mi je bacio tuzan smajlic i BSOD-a mi je

Sve u svemu; svaki test je izdrzao izmedu 5-30 sekundi prije nego sto je crashao ili javio error. Nista nije izdrzalo duze od 30 sekundi bez crasha

Temperature sam pratio preko HWmonitora, nisu nikad ni do 60 dosle (prebrzo se sve crashalo). Nije do temperatura valjda.
Nije do BIOS-a jer je novi stavljen. Drajver za proc i RAM ne postoje valjda, tako da nije software kriv
Napajanje cu takoder eliminirat iz racunice jer ne moze bit da proc i RAM ne mogu dovoljno struje vuc iz njega da se crashaju ovako. Crashaju se i igrice nakon nekog vremena, a stress testovi ne dozive ni minutu testiranja bez errora. Mozda je ono bilo problem kod grafe, ali sad bez R9 280x u kompu ne bi trebalo crashati zbog napajanja.

R9 280x je bio jedan dio problema, zamijenio sam ju sa 9800GT (nisam integrusu koristio jer nisam htio crpit i ovih malih 4GB rama kojih imam, a i napajanje vise vuce ova zasebna graficka).

Nazalost nisam uspio dobiti RAM danas da zamijenim. Nadam se da cu sutra uspjet :/ Kad provjerim RAM, budem isao rastavit komp i provjeriti pinove na procesoru.

I evo jos za kraj SLIKA WHO CRASHED-a sa BSOD errorima.

Nadodajem ilitiga edit:
na ovom linku koji si dao za grafu pise sljedece:

meni je u idleu (na desktopu uz steam, origin i chrome) restartalo komp/BSOD-alo, a tad ne bi trebalo ni 200W sve zajedno vuc

na ovom linku otkud je majstor uzeo potrosnju pise ovo:

Grafa nikad nije radila na full loadu osim u FurMarku i tada mi nikad nije javljalo gresku niti mi je ista krepavalo (posto bi tada najvise struje trebala vuc). Problemi su se javljali tijekom 50-60% GPU loada, znaci recimo ovaj srednji iznos od ~241W koliko tu pise + proc koliko vuce (i on je bio na manje od 50% loada). Nema sanse da je tijekom pucanja tekstura i slicnog po toj racunici vuklo vise od 350W sto bi ovo napajanje valjda trebalo povuc.
Ne kuzim se bas u to, ali sam gledao cijelo vrijeme temperature i load i recimo da je bilo uvijek oko 50% load i 50-60 stupnjeva temperature kad su se *ranja pocela dogadati. Nije mi jasno kako napajanje onda moze izdrzati >90% load u FurMarku, a 50% load u BF3 ne moze

Ja se i dalje nadam da napajanje nije problem jer sam mislio skupljat lovu za SSD ili keks RAMa, a ne za novo napajanje, pa se unaprijed ispricavam ako sam previse na strani "napajanje je u redu" ekipe
FurMark tuče samo GPU bez proca i njemu nije za vjerovati.
Skini UnigineValley i benchmarkaj.

EDIT
Oped govorim.
Testiraj s integrušom Prime95 ili Aida64 tako da se izbaci vjerojatnost GPUa.