View Single Post
Staro 13.01.2015., 16:48   #1
Infomathiker
Premium

Datum registracije: Sep 2009
(riješeno) Napajanje ventilator problem

Jučer sam osjetio neugodan miris po zapaljenoj gumi iz PC-a, u to doba je bio pod opterećenjem jer su radila tri malo zahtjevnija programa paralelno. Po everestu temperatura se jedino podigla procesoru i to na nekih 60 stupnjeva (15 više nego inače), grafička je imala svoju normalnu temperaturu, pri gašenju programa temperatura se opet vratila u normalu ali je rad kompjutera bio bučniji odnosno neki ventilator je očito brže vrtio. Bilo je kasno pa nisam ništa dirao. Danas sam ga upalio kad opet smrdi ali vrlo malo jer nisam ništa zahtjevno radio. Ugasio sam PC, skinuo stranicu, kad vidim ne radi ventilator od napajanja. Pokrenuo sam ga ručno i vrtio se, ugasio PC, ponovno ga upalio i ventilator je vrtio cijelo vrijeme. Ugasio sam ga na 10 minuta, ponovno upalio i opet se ne vrti. Zaključak očito je neugodan miris prouzrokovalo napajanje tj. ventilator napajanja i zbog toga se podigla temperatura procesora jer je odmah ispod napajanja pa se valjda počeo grijat. Što savjetujete da činim? Nabavka novog napajanja? Popravak starog, što je uzrok? WD bi pomogao ili nema veze s problemom? Inače je riječ od Chieftec 400 W napajanju starom 6 godina.
Infomathiker je offline   Reply With Quote