View Single Post
Staro 13.01.2015., 01:00   #8
DariX
Premium
Moj komp

DariX's Avatar

Datum registracije: Sep 2011
@zicozg
Budem onda i FurMark odvrtio sat vremena
Na drugom podforumu se ekipa zali na istoj seriji grafe na te artefakte i crne kockice iako im FurMark pokazuje da je sve u redu. Takoder citam da FurMark nije bas neki stress test za grafu, pa se iz njega i ne moze previse vidjeti.
Nije do drivera, barem bih ja to rekao. Probao sam 4 razlicite verzije drivera i na svakom mi se crashalo. Sa win8 se taj problem smanjio dosta, ali se svejedno pojavi nakon ~1 sata igre (cak mi je jednom u Chromeu crashao oO).
Svaki put sam brisao stare drivere pomocu DDU (Display Driver Uninstaler) i to iz safe modea, tako da ne vjerujem da sam pogresno reinstaliravao + brisao sam cijelu particiju kad sam win8 stavljao i svejedno mi se crashaju.

Ne vjerujem da je napajanje. Zasto bi napajanje samo gasilo igru? Doslovno nestane igra iz procesa i sa ekrana, a sve ostalo sta je ukljuceno ostaje netaknuto. Kao da mi neki mali crnac u pozadini sa task managerom gasi igre oO
Shvatio bi da se komp restarta ako ne moze dobiti dovoljno snage iz napajanja, ali to da mi se crashaju driveri, pojavljuju artefakti ili mi se nekom magijom gase igre mi nije bas jasno i ne bi jadno napajanje okrivio koje me sluzi vec dug niz godina
BSOD se pojavljuje (u win7 se pojavljivao, u win8 dobijem neki plavi ekran s nekim fensi tekstom i smajlicem, valjda je to nova verzija BSODa u win8?). Zar se ne bi trebalo samo restartat ili crashat ako su temperature ili napajanje u pitanju? Mislio sam da temperature imaju neku gornju granicu na kojoj se komp preventivno gasi, a ne BSODa :/

Maticnu nazalost ne mogu posuditi od nikog. Svi koji imaju taj socket su gaymeri i ne bi prezivjeli bez kompa na malo duze vrijeme koliko bi meni trebalo biti da testiram ispravnost svojih komponenata.

Uploadao sam video na youtube sa artefaktima da se tocno vidi sta se dogada:
https://www.youtube.com/watch?v=0loKFa-kc10

Sliku crnih kockica kasnije mozete vidjeti OVDJE
DariX je offline   Reply With Quote