View Single Post
Staro 09.01.2015., 13:14   #227
wooden
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: hr
Postovi: 804
Citiraj:
Autor branuschi Pregled postova
Jedino su mi ovi iz DI preporučili neovisnog vještaka kojeg u slučaju da izgubim ja plaćam
Trebao si pristati.
Naime, servis ne može ništa dokazati, baš kao što ni ti ne možeš ništa dokazati pa je ovo pat situacija.
Ali je zato logika na tvojoj strani i to zbog tri stvari.

Prva je ta što je mobitel pod jamstvom, samim time nije logično da ćeš ga ti otvarati.
Druga stvar koja ide tebi u prilog je ta da si već jednom nosio taj mobitel na popravak, to znači da je taj isti servis već otvarao taj mobitel i svako "nestručno" popravljanje na koje se oni pozivaju može biti samo od njihove strane.
Treće, sama činjenica da nosiš po drugi puta mobitel na popravak u servis dovoljno govori da nemaš nikakvu namjeru sam osobno išta popravljati.

Vještak tu nema šta puno vještačiti osim proglasiti slučaj u tvoju korist, ali naravno, uvijek može biti i obrnuto pošto je svašta u ovoj državi obrnuto.


Proizvođač je direktni krivac zbog ovakvog stanja po servisima.
Jedino logično servisiranje bi bilo da korisnik dobiva potpuno novi uređaj bez ikakvog rastavljanja, lemljenja i ostalih kirurških zahvata na mobitelu.
Servis bi trebao samo utvrditi imali li fizičkih oštećenja na mobitelu i da li se vidi neovlašteno otvaranje po šarafima.
Ako se ne varam, takav način poslovanja ima Apple.
Pokvaren mobitel se vrati proizvođaču ili u neki certificiran servis koji će ga popraviti kako spada i prodavati pod refurbished.

Jednom kad je mobitel otvoren, tu je kraj, oni mogu s njime onda raditi što žele, a ti ne možeš ništa dokazati, jedino se natezati s inspekcijama.
wooden je offline   Reply With Quote