Citiraj:
Autor Beetlejuice
Mislim da si napravio grešku time što si prihvatio dijelomični refund. Ta odluka "označava" da ste se ti i prodavač dogovorili i riješili problem.
|
U pravu si. Uz ponuđeni djelomični refund je i bila obavjest kako prihvačanje istog znači riješenje problema te zatvaranje kejsa.
Zbog toga ga nisam uzeo. Uostalom kako bi eskalirao kejs da sam ga uzeo
No u duhu dobre volje te što jednostavnijeg dolaska do riješenja sam naveo seleru
te samom eBayu da da sam spreman prihvatiti taj djelomični refund kao riješenje za sljedeče:
1. laganje / kašnjenje s dostavom
2. šiping s NE dogovorenom / drugačijom / jeftinijom službom od one koja mi je naplačena
3. dobivanje itema koji je "not as described" tj. nedostatak djelova , upustava te čak to što je item ocito rastavljan.
No ne bez jamstva koje mi je prodano / koje sam kupio a nisam dobio!
Citiraj:
Autor Beetlejuice
Ovo s ne slanjem, kada kupiš item dobiješ datum kad treba stići ako ne stigne onda se žališ (vjerujem da i sam to znaš). Trebao si čekati dok dođe ili ne dođe item u tom roku
dignuti case i tražiti ono što ti smatraš da bi te zadovoljilo.
|
I za ovo si u pravu.
Kad sam kupio / platio item , uz njega je i bio datum do kojeg cu dobiti item.
Valjda to izracunaju na osnovu poštanske sluzbe / tipa usluge koju sam platio.
A uz to je seler odmah zabiljezio item kao poslan.
Medutim , nakon toga se odmah počeo praviti blesav.
Prvo nije mogao poslati jer nije dobio novac pa ce poslati kad dobije.
Nakon toga je krenulo:
bit ce poslano tada / poslano je tada i tada
...nemam tracking / moram napisati zahtjev za istu u posti
trazit cu tracking sljedeci tjedan / paket bi trebao dobiti svaki cas.
Tad mi je lagano prikipjelo pa sam inzistirao na trackingu te ga dobio.
Čim sam vidio šiping metodu tj. da je poslano bez osiguranja kojeg sam htio ( i prigodno platio) , puknuo mi je film.
A pošto sam po spomenutom datumu paket vec trebao dobiti , otvorio sam kejs / "not received".
Pod detalje sam naveo sve što je seler pisao kojeg datuma...
I za kraj sam potegnuo ono pitanje "
ako seller komplicira i laže oko stvari koje to ne traže , odakle mi jamstvo da ču dobiti item u stanju u kojem je opisan"
Iako je seler bio duzan odgovoriti na isti to je odkantao te je putem eBay privatnih poruka poslao "da se opustim jer cu brzo dobiti paket"
A kad je došlo , došlo je tako kako je došlo.
Pošto eBay sistem ne dozvoljava kejs / prituzbu po drugom pitanju u postojecem cejsu ,
automatski se zatvorio taj i otvorio novi kejs. A to znaš kako je išlo.
Citiraj:
Autor Beetlejuice
Malo me čudi Ebayova odluka (možda greška u komunikaciji).
|
Mene ne da čudi nego nemogu doči sebi. Jednostavno ne mogu.
Ne vidim mjesta za ikakve pogreške u komunikaciji jer...nitko ne treba nabadat po sječanju tko je što rekao.
Sva nasa komunikacija je ljepo zabiljezena... pa se može ljepo vidjeti sistem selera te moj sistem pristupa.
Citiraj:
Npr. sellerov sistem je:
...da je juzer manual dostupan online pa mi ne treba papirnata verzija, da mi kabel ne treba ali da ga mogu kupit ako mi treba te da jamstvo ionako ne pokriva HR i na kraju kaže: "Your being extremely hard work and just trying to get more money out of me which wont happen"
Ja opet pokušam....
"It's interesting that you consider me "extremely hard" and "wanting more money from you" considering the following facts: You have lied about dispatch time , you have lied how much it cost you to send the package / you charged for one shipping method and used another because it was cheaper for you. And you have sold the item that doesn't match the description. And now, after I asked directly 2 times ,I still don't have a answer and you are "dancing around" the question. So here it is for the 3rd time: Do you have some "warranty card" or any kind of "proof of purchase"? I expect that you have, because you have sold the item with "6 months warranty remaining" and I bought/payed for a item with "6 months warranty remaining". Without that, "6 months warranty remaining" means nothing as there is no way to confirm that."
Where do I live and If I'm going to use the warranty or not , that shouldn't be your care. Maybe I'm not going to need it...and maybe I will because I will be asked to send the device because of service. Either way, that shouldn't be your care. You have sold it. And I bought the item with "6 months warranty remaining" and I want to have it. It's simple as that!"
|
Nemam baš osjecaj da ostavljam mjesta za nesporazume?
Citiraj:
Autor Beetlejuice
daj mu negativni feedback i sve detaljno i jasno opiši,
|
prošao rok...
možda je to i dobra stvar jer me nebi čudilo da biser uzvrati istom mjerom :-/
Citiraj:
Autor Beetlejuice
ali ubuduće zaboravi na dobar duh, drži se njihovih pravila kao pijan plota.
|
eBay pravila?
Na kraju sam eskalirao kejs s stavom da ce sve bili ljepo ocito kad budu čitali nasu komunikaciju pa ce ici po pravilima....
pa ce se napokon riješiti stvar po nekoj temeljnom pravillu "
kupci bi trebali dobiti ono što plate / što im je prodano" ...
Umjesto toga , neki biser odluči riješit slučaj s "radi se o osobnom jamstvu" a sve ostalo ko yebe.
Citiraj:
Autor Beetlejuice
Jedino što smatram da je u redu je platiti item ako stigne a već ste dobili refund.
|
Kao što rekoh , eBay mi je odbio refund a bilo što drugo (poput "not as described te vracanja itema) nisu uopče komentirali.
Tako da na kraju nisam dobio ni ono što je sam seller ponudio.
Uglavnom evo "riješenje" od jedne službe:
Citiraj:
Thank you for contacting eBay Customer Service about the xxxxx that you purchased from seller which is not as described. I understand your concern about receiving a partial refund for the item has missing parts upon receiving it. I am sorry to hear that you’ve had an issue with this item.
I have carefully reviewed your case and I have seen that the item has its own personal warranty. Because of this, it isn’t covered under our eBay Buyer Protection Programme. For this reason, we've decided to close the case in favour of the seller.
|
I evo riješenje druge službe:
Citiraj:
eBay Customer Support has reviewed the case and made a final decision. We've considered the case carefully and decided not to issue you a refund. We're sorry this didn't work out.
Decision:
This case has been decided in the seller's favor.
Comments:
Unfortunately, this item isn't eligible for eBay Buyer Protection.
|
Glavno da su oni nakeljili uz item "This item is covered with eBay money back guarantee"
I kao da to nije dosta , ko šečer na kraju evo ti pobjedonosno sellera da se nasladuje.
I onda da čovjek ne poludi!
Citiraj:
Autor Old Iggy
Iz ovakvih razloga sam potpuno odustao od Ebaya, bez obzira radi li se o skupim ili jeftinim stvarima.
|
Nikad nisam koristio eBay zaštitu za skuplje stvari koje sam kupovao no sudeči po tome kako je jednostavno prolazilo sve gdje sa zapeo s selerima ,
ovaj puta mi nije bilo ni na kraj pameti da postoji mogučnost da dobijem odluku "iz zone sumraka" :-/
Citiraj:
Autor chief_wolfinjo
možeš jedino putem banke probati chargeback pokrenuti.
|
Negdje sam bio pročitao kako se problem s itemom / sellerom može riješavati samo s jednim sistemom a "riješavanje" putem Peypala
ili banke znači automatsko rijeđšavanje/zatvaranje kejsa na eBayu....
Citiraj:
Autor chief_wolfinjo
samo trebalo bi vidjeti kako je točno pisalo za garanciju.
|
Pisalo je da je "ostalo još 6 mjeseci gare"....
Kako bi ti to shvatio?
Ja sam držao / još držim da to vodi do zakljkučka da je seler dobio garanciju proizvodaca pri kupovini uredaja te da je na osnovu datuma kupovine ostalo još 6 mjeseci iste , zar ne ? A to je i potvrđeno kad je doslo do toga da mi seller to
ne zeli dati.
Meni je ovo sve skupa doslovno van pameti.