View Single Post
Staro 08.01.2015., 15:37   #221
DariX
Premium
Moj komp

DariX's Avatar

Datum registracije: Sep 2011
Evo dva dana pokusavam skuziti zato se to uopce dogada. Uspijem igrati sat vremena BF3 bez problema, na high settingsima bez ikakvog trzaja i onda odjednom nakon loada sljedece mape crashaju drajveri i ode sve u qrac. Igram ja pola sata tako tu mapu s uzasno odvratnim artefaktima (da, jako sam uporan ) i nakon loada sljedece mape opet je sve normalno
Zatim ta jedna mapa dobro izgleda i na sljedecoj opet dobijem artefakte duplo gore nego prije 2 mape Temperatura nije presla 60 stupnjeva.

Pokusao sam forsati da skuzim zasto se to dogada, koji je razlog crashanja drivera, ali svaki put se dogodi u drugacije vrijeme... Nekad se dogodi odmah nakon sto se mapa loada, nekad usred gamea.
Skuzio sam da kad recimo gledam u pod ili ciljam sa sniperom, gdje je manje zahtjevna grafika, da skoro ni nema artefakata.

Zanima me da li je ovo normalno? Kupio sam OVAJ RAM, a CPU-z mi pokazuje da je 800MHz. Sta ne bi trebalo biti 1600? oO Edit: skuzio sam ovo, dual chanell je RAM i pokazuje 800, ali je ustvari 1600
Isto tako na EVERESTu kad odem pod senzor, senzor maticne za temperaturu mi je pod zescim drogama. U kuci mi je ujutro solidnih 20 stupnjeva, a ja kad upalim komp i odem pogledat tamo temperature, on mi javlja da je temperatura maticne 30 stupnjeva, pa nakon 2 sekunde skoci na 110, pa padne na 75 i tako se majstor baca po 40 stupnjeva gore i dolje da bi nakon 10 minuta dosao sebi i pokazao 30 konstantno oO
Da mi mozda nije maticna raz*ebana ili RAM? Pokusavam skuziti sto vise o tome, kupim novi komp, a ne izgleda mi bas da radi kao da je novi

Edit:
EVEREST stress test i Prime95 su mi javili errore kad sam stress testao proc Imao sam samo neku 2 godine staru CoolerMaster termalnu pastu kada sam sklapao komp, pa ju nisam stavio nego sam stavio stock cooler na proc direktno (posto je po defaultu imao neku pastu na sebi). Da li da odem kupiti novu pastu i zamijenim ju ili sta da radim sad s procesorom? Mozda je on problem zasto mi crasha? (Objasnjava zasto se dogodi nakon loada mape).
Zanimljivo kako ti programi jave da ima problem, ali ne kazu tocno koji je Takoder mi nigdje ne javlja temperaturu procesora sto mi nikako nije jasno. Zar ne bi negdje trebao biti neki senzor da mi ispise to?

Znam da je ovo tema za grafu, ali povezujem problem i dalje s grafom dok se ne ustanovi da jadna nije kriva Artefakti i crni kvadratici su valjda njezinih ruku djelo, sad kolike povezanosti s time imaju ovi errori koje mi EVEREST i Prime95 javljaju nemam bas pojma
Budem si sutra piknuo win8.1 pro, pa cemo vidjet da li je mozda u softwareu problem

Zadnje izmijenjeno od: DariX. 13.01.2015. u 00:58.
DariX je offline   Reply With Quote