Grafa: Sapphire Radeon R9 280x Vapor-X (
GPU-Z slika )
Drajveri: trenutno su gore 14.9, ali se isto javljalo i na 14.12 (presao sam na 14.9 da vidim hoce li isti error bit)
Igrao sam BF3, cijelu mapu odigram normalno i na sljedecoj mi se crasha igra, te mi javi:
Citiraj:
DirectX function "GetDeviceRemovedReason" failed with DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG: Device hung due to badly formed commands.. GPU: "AMD Radeon R9 200 Series", Driver: 14.9 (14.301.1001-140915a-176154C)
|
Zatim su mi se poceli artefakti pojavljivat po ekranu (iskacu mi neke crne kockice po ekranu kad sam u Chromeu, a u igri mi se nebo/trava razvlace po cijelom ekranu, valjda su to artefakti?).
Slika crnih kockica
Restartao sam komp i rijesio sam se tih artefakata.
Nakon restarta sam isao vidjeti da li ce mi u CS:GO-u isto biti.
Nakon pune minute igre crashala se igra i javila mi je error desno dolje da se display driver crashao i evo opet mi iskacu artefakti
Imao sam window mode u CS:GOu i pratio sam ponasanje grafe, temperatura nije presla 47 stupnjeva, a crashali su se drajveri na 44 stupnja.
Slika GPU-Z tijekom CS:GO testiranja
Ima itko ikakav prijedlog sta da probam napraviti? Planirao sam prijeci na win8, reinstalirati drivere (i s ovim crashom i bez njega).
Da li da ju jednostavno samo odnesem na reklamaciju ili da pokusam nekako sam sredit? Ne mora nuzno biti da je do grafe problem?
Ostatak kompa:
AsRock h81m-hds
i5-4460
Patriot Sig. DDR3 1600Mhz, 4GB, HS
Napajanje: OCZ 500 XSX
HDD: Seagate Barracuda 7200.10 , 250GB
Znam da napajanje nije bas sjajno, ali valjda bi se komp srusio da je problem do njega, a ne drajveri i directx bacali error?