Citiraj:
Autor syss
server se ne slaže, to je gotov unit, a ako se slaže onda je to žešći amaterizam.
|
Syss slažem se s tobom u većini toga, ali ova izjava je BS (nhf). Napravio sam 50-ak servera i svi su bili projektirani prema specijalnim zahtjevima klijenta/situacije. Stavljamo serverske komponente unutra, testiraju se minimalno 48 sati prije isporuke, i s niti jednim nisam imao problema. Znam da 50-ak servera nije velik broj, ali niti jedan mi se nije vratio, dan danas rade. Najstariji je 6 godina, radi 24/7 na dan.
Mislim reći da je intelov serverski case, serverska ploča, xeon, ECC ram, serverski diskovi žešči amaterizam, hmmm

Inaće da, sa AMD-om su se znali događati razni duhovi, pa u firmi preferiramo Intelove platforme. K tome, rade nam bolje pod linux okruženjem. Nijedna platforma nije imuna, ali se intel manje grije, manje troši i bolje radi.
AMD-ova high end ploča košta isto kao i intelica (možda i više) i razlika u cijeni je samo za procesor. Kad daješ preko 5 k kuna za komp, onda ti je svejedno jel 5700 ili 5000 kn. Ionako komp ne kupuješ na mjesečnoj bazi.
Mislim da smo otišli u žestoki OFF