View Single Post
Staro 05.01.2015., 12:20   #13
Bluzer
Premium
Moj komp

Bluzer's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Amepshi Pregled postova
Ljudi stvarno hvala na trudu, ali držimo se mojeg pitanja.

Nitko mi nije odgovorio - jel je ovo rješenje stvarno plug & play?

Vidim da neki riseri imaju utikač za dodatno napajanje, neki nemaju - jel to bitno?

Jel mogu piknuti riser u ploču i onda iz risera PCI kabel do kartice? Tom opcijom bi dobio fleksibilnost.

Ako bi se pojavili softverski problemi (negdje sam čitao da postoji mogućnost pucketanja zvuka sa nekim riserima), onda bih radije prodao ovu zvučnu i kupio high-end usb DAC.

@Nikky - ovaj riser koji preporučaš s Ebaya, kakva iskustva s njime imaš? Jel stvarno vrijedan tih novaca? Kada si ga već preporučio...
Ovo ti je sve plug and pray osim varijante koju sam ti već sugerirao i koju si već mogao napraviti. Pogotovo jer imaš u vidu rezati kućište, mislim ono, ajde da imaš kućište koje ima vertikalne slotove sa strane. Budi realan.

- neki imaju napajanje, a neki ne iz razloga šta pcie x1 ima limit od 10w. pci može 25w potjerati ako se dobro sjećam.

- do pucketanja može doći zbog plx switching čipa i x drugih razloga jer se ne radi o "tipičnom dizajnu" (dug kabel, emi/rfi smetnje itd.). Primjer: Firewire zvučna i dva texas instruments firewire kontrolera. Sa PCIE + PLX kontrolerom (ima molex 12v konektor) zvuk je znao pucketati (firewire bus je stream, a ne packet kao usb tako da nema error correction dok bi usb tolerirao nauštrb letencije dok ne bi konekcija pukla), dok sa klasičnim PCI nije bilo tog problema. Nije baš idealna usporedba ali je primjer što PLX switching čip može napraviti zvuku.

Zadnje izmijenjeno od: Bluzer. 05.01.2015. u 12:35.
Bluzer je offline   Reply With Quote