Dakle-prvo se preprži malo špeka (ne previše da juha ne bi poprimila okus po špeku), na to se stavi glavica luka srednje veličine sitno nasjeckana, prodinsta.
Na to hitiš 35-40 deka lisičica, prodinstaš 10-15 minuta.
Za to vrijeme staviš u drugi lonac litru i dva deci vode, dvije goveđe kocke i zakuhaš.
Nakon tih 10-15 minuta dinstanja gljiva podliješ ih tom juhom (podliješ da prekrije, ne izliti sve tranu

), kuhaš i podljevaš na laganoj vatri 20 minuta.
Onda veći krumpač narežeš na male kockice i staviš tranu skupa sa jednim češnjem češnjaka, 1cm suhog feferona i 3-4 zrna papra.
Kad je krumpač skoro gotov staviš pola žlice-žlicu ovisno kak voliš sitno nasjeckanog kopra i malo celera (lista).
Jednu jušnu žlicu brašna pomješaš sa malo juhe (mlake, ne vruće) i žlicom kiselog vrhnja+ malo crvene paprike za farbu(ja sam stavio ljutu).
To se mora dobro promiješati da nema grudica, skineš gljive sa vatre, sipaš polako unutra i mješaš, vratiš na vatru i lagano još dvije-tri minute kuhaš mješajući da se ne bi brašno primilo za dno posude.
Na kraju pospeš nasjeckanim peršinom i ubiješ se ko zadnja svinja.
Tko voli-može nakapati malo limuna unutra ili dodati kiselog vrhnja.
Tako možeš raditi sve gljive.
U orginal receptu piše da se ta žlica brašna pospe po gljivama, promiješa, podlije i dinsta/kuha dalje.
Nakon onog dijela gdje se prvo dinstaju 10-15 minuta.
Ovak ti je bolje jer možeš staviti npr. više brašna/vrhnja/juhe i polako sipati unutra, tako si možeš odrediti kak gusto hoćeš.
Moram napomenuti da je juha zbog kopra, feferona, ljute paprike i papra bila dosta jaka tako da sam je ublažio kiselim vrhnjem.
Kopar se ovisno o ukusu može staviti i tek na kraju, čisto arome radi-onda neće biti tako jaka.
Uglavnom-juha je bila MRAK, davno bolju nisam jeo...jedini bed je bilo to kaj smo to planirali kao lagano predjelo.
A u pećnici se za to vrijeme pekao komadić carskog mesa (cca 2kg) i krumpir, dok sam to sve to potrpao u sebe skoro sam otegnuo papke.....
Budući da se radi o mrcini koja baš i ne voli nabijati po tipkovnici-za ovo si dužan jednu hla-dnu Žuju