View Single Post
Staro 04.01.2015., 12:04   #184
Viperus
Premium
Moj komp

Viperus's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Pitanje oko stock OC grafičkih

Vrijedi li uopće kupovati grafičke koje su overclockane po defaultu? Nešto mi puno umiru

Imam Gigabyte GTX 560 Ti OC od negdi početka 2011. i sad mi je počela crkavati, artefakti i tak to. Jutros sam spustio sa stock OC 900/2000 na 822/1645 i sad opet radi stabilno. (Temperature skroz ok, ne prelaze 65°C za vrijeme igranja)

Prije nje (od 2007. do 2011.) sam imao 8800GTX, isto od Gigabytea, isto neka OC verzija, i isto je počela crkavati nakon ~4god, pa sam mu morao spustiti prvo na neoverclockanu frekvenciju, a zatim i 10-20% niže, da bi stabilno radila.

Jel to samo Gigabyte radi loše grafičke, ili su sve stock OC verzije takve? Ili općenito sve grafičke u današnje vrijeme crknu nakon 4-5 godina? XD

Napomenuo bih da rijetko gasim komp, uvijek se vrti neki server na njemu ili nešto. Ali grafičke kartice su većinom vremena na nekim prilično niskim frekvencijama u idle-u, kaj ne?

P.S. Šta je sad najbolje za kupiti ? 970? Volio bih čekati na ove 960 i slične šta dolaze, ali pitanje je hoće li grafička crknuti dotad.
Viperus je offline   Reply With Quote