View Single Post
Staro 01.01.2015., 16:30   #7165
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor zwer Pregled postova
Samsung UE55H6400 - ima netko?

S obzirom na budget i requirementse - zavrsio sam na ovom modelu kao glavnom izboru za telku za kucno kino. Ima netko neki model iz te serije? Iskustva?

Uvjeti su bili:
- sto veci (50+ incha)
- sto bolja kvaliteta slike - ne bi IPS, ni Plasma (znam sve prednosti i mane, odlucio ipak ne jer nema modela i support opada polako)
- FullHD (4K te velicine je preskup + nemam nikakvog materijala za gledat u 4K ionako, pricekat ce jos 3-4g)
- quad core cpu
- 100 Hz refresh - koliko sam skuzio ovaj ima CMR 400 Hz, a pravi refresh 100.
- do 6000 kn
- WiFi

Ima netko za predlozit ekvivalente od LG/Panasonic/Sony?
Imam ja 50" H6400. Smart platforma mi je odlična. Iako većinom koristim samo YoutTube, TV ima brz odaziv i dobru kvalitete slike pri gledanju.

Na TV-u većinom gledam MAXTV preko HDMI-ja i 720/1080p materijal iz MKV-a i zadovoljan sam kvalitetom slike.
Ne znam što te zanima? Kontrast je dobar, zamjetno bolji nego kod IPS-a, ali nije na razini plazme. Kutovi gledanja su također dobri, u mom prostoru ne primjećujem značajni color banding (obično gledam prema TV-u po kutem od max 15-30° u odnosu na vertikalu).

3D mi je OK, ali (pre)često primjećujem crosstalk, a i nemam baš nešto materijala za gledanje pa ga ni ne koristim. Često nemam ni neki pretjerani osjećaj "dubine" ekrana, no to može biti i do materijala koje sam gledao. Trebao bi neki pravi 3D bluRay za testiranje, a to nemam.

Što te još zanima?
JC Denton je offline   Reply With Quote