View Single Post
Staro 26.12.2014., 22:11   #408
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Mislim da treba biti iskren na kraju krajeva. Potvrdili smo kroz raspravu da I5/FX kombinacija koštaju podjednako. Ostaje činjenica da je I5 bolji u aplikacijama koje koriste jednu ili dvije jezgre pa gameri koji igraju MMO naslove svakako više profitiraju sa I5 kombinacijom. I5 troši manje struje...koliko je to na kraju godine ovisi koliko je sati dnevno takav ili konkurentski CPU na 100% ali definitivno je I5 efikasniji. To su ipak dvije prednosti.
FX ima prednost u enkodiranju ali opet ustvrdili smo da GPU to radi duplo brže nego CPU
pa bi i dalje I5 + GPU bio bolji izbor i za takve korisnike, IMO.

Ostaje nada da će se buduće aplikacije, čitaj igre, bolje optimizirati za osam FX jezgri te da će to dovesti stvarnu prednost nad I5.

Znači svi ovi grafovi koji pokazuju SP naslove koji se oslanjaju na GPU pa na full HD rezi nema razlike između ova dva CPU-a, ne vrijede za MMO naslove gdje jednostavno i5 odnosi pobjedu. Nazobvimo takve naslove kao poluproizvode ili nešto drugo ali definitivno su igriviji na Intelu.

Npr.

http://gamegpu.ru/mmorpg-/-onlayn-ig...-test-gpu.html

Znači ovo nije primjer poput Total wara gdje praktički ni jedan CPU ne pože držati jaki GPU iznad 30 FPS-a.Vidimo da I5 na 3.4 to radi bez problema, jedno cc 70% bolje od FX-a .Ne pomaže puno FX-u ni ćuveno klokanje 5.0.
Imam FX-a i zadovoljan sam, čak oduševljen s obzirom što može CPU za soma kuna ali nikako ga pored I5 sa istom cijenom ne mogu preporučiti kao no brainer. Prije bih rekao da je I5 4460 no brainer barem po trenutnim rezultatima za jednog kućnog korisnika koji ponekad baci WOT ali voli zaigrati i neki zahtjevniji naslov.
Mladenxy je online