Citiraj:
Autor jacobbb
Hvala. DVD/pržilice mi nisu bitni tako da mi ne smeta što nema utor za to. Što se hladnjaka tiče - uzeo bi odmah neki bolji hladnjak za koji mi netko može jamčiti da je 100% tih i da se neće čuti, al vidjet ću još sutra .. idem osobno do par dućana pa ću još malo porazgovarati tamo sa prodavačima da mi možda preporuče nešto što po iskustvu znaju da je potpuno tiho. Konfiguracija mi je naravno najbitnija, no ako biram između izgleda kućišta i tišine istog onda mi je ipak ovo drugo daleko daleko bitnije. Našao sam i ovdje neku temu gdje se spominju neka "izolirana" kućišta koja dodatno utišavaju sve zujanje unutar kante pa dao bi i 500 kuna više za takvo neko kućište samo da se taj dio skroz svede na minimum, kasnije kad se jednom to kupi teško će se ići na neku veću promjenu idućih dve/tri godine tako da bolje odmah uzeti nešto kvalitetnije..
|
Onda si to ovako napravo
1 x Procesor Intel Core i7 4790
1 x CPU Hladnjak Raijintek Zelos, 90mm, PWM
1 x Asrock B85 Pro4, s1150
1 x Crucial 8GB DDR3 1600 Mhz (PC3-12800) CL11
1 x MSI Video Card GeForce GT 740 GDDR5 2GB/128bit
1 x SEAGATE HDD DESKTOP SSHD 3.5" / 1TB / 64m/ SATA/ 7200rpm
1 x Crucial 240GB M500 SATA 6Gbps 2.5" 7mm (with 9.5mm adapter) SSD
1 x Kućište NZXT S340, Plexy, USB3.0, white
1 x Fractal Integra M 450W, 80+ BRONZE modular
7180kn
Iz iskustva znam da je ovaj raijintek zelos mrtav tih, ima nesto vise temeperature nego orginal intelov hladnjak, ali je zato nečujan. Također i napajanje, isto tako tiho. Jedino ne znam za ovu grafu, po nekoj logici bi trebala biti tiha jer je hladna i ne trosi puno. Al eto ako imas love, svakako preporuka za jaču za koju znam da je isto tako tiha i nečujna MSI GTX 750 Ti Gaming s njom bi te kostalo 7500kn
Citiraj:
Autor White
Pozdrav svima!
Molio bih pomoć (tj. preporuku) oko sastavljanja konfiguracije. Malo sam švrljao po forumu ali, naravno, niti jedna konfiguracija nije baš ono što mi treba 
Trebao bih matičnu, procesor, memoriju, grafičku i napajanje. Konfiguracija koju trenutno koristim nalazi se pod "Moj komp" i dosta je stara. Cilj i želja je igranje WoT, Total War Rome 2 na max i Witcher 3 na što većim detaljima
Budget je 5000 kn.
P.S. Molio bih i preporuku za neki kvalitetniji miš, cca 300kn. Ako se može ugurati u budget onda super a ako ne, kupujem ga odovojeno.
Unaprijed hvala!

|
Slobodno zadrzi i napajanje... i onda ovako uzmes
1 x Intel Core i5-4460 Soc 1150
1 x Crucial 8GB DDR3 1600 Mhz (PC3-12800) CL11
1 x Inno3D GeForce GTX970 4GB/256Bit DDR5
1 x Asrock B85 Pro4, s1150
5000kn
*Ploču obavezno ako ćeš sam slagati, reci trgovini da ti fleshaju na najnoviji bios.
Miševi:
Sharkoon Drakonia/Darkglider
SteelSeries Sensei RAW
....