Tema: Iskon
View Single Post
Staro 21.12.2014., 12:36   #1590
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
hoćeš reć - lupit skriptu da stalno zauzima 100% uplinka, danima tako držat, i prijavljivat kvar non stop dok nešto ne smisle?
jedini način za to napravit je da se preselim od doma za to vrijeme, skupa sa svim ukućanima.
Ja problem s uploadom nisam imao cijelo vrijeme. Prvih godinu dana sam bio na carnetu i mogao sam preko noći uploadati na Megu cijelu linux instalaciju (što i jesam) bez da je veza pukla.
No nakon cca mjesec-dva kada sam prešao s Iskon carneta na "Iskon Iskon" dolazi stvar da hoću uploadati video od 100Mb na youtube a ne mogu da veza ne crkne u međuvremenu minimalno 2-3 puta i da se router ne resetira.
Cijelo vrijeme imam jedan te isti uređaj (SX763), problem s uploadom sam prijavio jedno 50x, došao čovjek ovdje i isprobali 5 routera, svi pucali kod uploada a parica je ok.
Nije problem do infrastrukture kod korisnika već DSLAM ili što već kod Iskonove centrale automatski prekida/uspori vezu ako korisnik više od ?min drži 100% opterećen uplink.

I tu nikakva zamjena routera i negodovanje podršci neće pomoći. NJihova "pomoć" je da preporuče da ne uploadam ništa, smanjim upload u torrentu i da ako mogu da ga ograničim na 70%.