View Single Post
Staro 17.12.2014., 19:05   #604
Max Rockatansky
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor TomoMajca Pregled postova
Ekipa bok. Za posao mi je potreban komp na kojemu će se vrtiti Cinema 4d (modeliranje i animiranje), Premiere i Afteri. Komp je za posao pa cijena nije prioritet. Pokušavam, izmeđuostaloga, odlučiti između Maca PRO i PCa.

tnx
Nekakav cjenovni okvir bi ipak trebao postaviti, bar da se može odabrati platforma, jer npr. na socketu 1150 možeš složiti relativno jeftinu makinu ali najviše do i7 (4C/8T) i 32GB DDR3 RAMa. Nekakvo srednje rješenje bi bila nova 2011-v3 platforma (i7-5820K (6C/12T) ili 5960X (8C/16T), 64/128GB DDR4). Ako cijena stvarno nije prioritet, onda je samo nebo granica ... dual, quad-CPU ploče, Xeoni (do 18C/36T) itd. ali nekako mi se čini da u tom slučaju ne bi postavljao pitanje na forumu .

Još jedna bitna odrednica je koji render engine će se koristiti ... CPU (kao Cinemin nativni ili VRay), samo GPU (npr. Octane) ili pak CPU+GPU kao Thea. Za samo modeliranje neka pristojna gamerska kartica je obično dovoljna (npr. R7 260X 2GB glatko vrti prilično velike modele).

Storage je neovisan o platformi ... koliko ti je bitan SSD, koliko prostora trebaš ... taj dio može biti u rasponu od par tisuća Kn.

Preopćenito pitanje, možeš potrošiti 8 ali i 80K Kn
Max Rockatansky je offline   Reply With Quote