View Single Post
Staro 12.12.2014., 01:03   #262
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor ivosimec Pregled postova
Meni ti grafovi jako smrde, kako je moguće da 4440 ima više fps-a od 4770k ili 4790...
U kojem grafu od gore linkanih to bude?

EDIT - a u thiefu, kao što kaže tole vjerojatno bug zbog HT-a, ionako nebitno jer je to sve iznad 60fps - što na 60hz monitoru ništa ne znači. Na kraju krajeva ne pričamo ni o 2 fps-a (margin of error)

U gamingu su ti u nekom prosjeku i5 i i7 indentični zbog toga što je većina igara (ako gledamo neki prosjek a ne 2-3 najzahtjevnija naslova) koristi od 2-4 jezgre, pa neke razlike između procesora u gamingu ni ne može biti. Više je dolazilo do izražaja učinkovitost jezgre, tj. IPC gdje bi možda neki novi i3 imao bolji fps od nekih starijih quadova

Naravno sa ovim novim cross gen/next-gen igrama stvar se malo mjenja, igre su više multithreadane

Keep in mind da su testovi najčešće sa high end grafičkama, sa nekim mainstream grafama ni nema razlike između relevantnih procesora (jer nemaju ni na čemu napraviti razliku)

Citiraj:
Autor tole_ Pregled postova
Iako da, baš su se lijepo posložili procesori u .1 fps od boljeg prema slabijem. To mi je uvijek zanimljivo vidjeti s obzirom da ti benchevi ne daju uvijek isti rezultat u frejm ako ga izvrtiš nekoliko puta za redom.
Ovisi dal igra ima ingame benchmark - recimo metro last light, batman, thief, tomb raider i sl. imaju...
Ako nema tu stvari postaju problematičnije - mora se napraviti neki svoj benchmark - neka dionica koja se što sličnije pokuša svaki put ponovit - i izvuć neki prosjek... Postoji naravno margin of error...

Recimo jay2cents igre bez benchmarka testira tako da određenu dionicu/radnju ponovi 10 puta - napravi prosjek, i tako 3 puta, pa od ta 3 prosjeka napravi jedan prosjek kao finalni

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 12.12.2014. u 01:35.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote