View Single Post
Staro 11.12.2014., 19:24   #38918
Irvin
Registered User

Irvin's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
filozofija i raporat

elem raja,

dns smo u vlakiću krenuli: Herci, Marko (NS surge), Martin, Vlado i ja. 5 drugara za 5. Nabijali nam tempo Herci i Marko ali smo izdržali stojički...pa hajmo do Puntijarke i na 18-20. Prvi dio Leusteka na standardnim mestima (prve klupice) mnogo blatan...čim se prođe Adolfovac hladnije i bolja podloga...oko nulerke i smrznuto ali Suncem obasjano pa greje. Snega samo u tragovima.
Evo i slidža: 1, 2, 3, 4, 5, 6 i zanimljiv detalj na Hercijevim leđima, a nije ni znao da nosi kip Bogorodice sa detetom Isusom na leđima, sličan ovome

Danas sam konačno napravio nešto pametno pa sam ona 2 kamena u onom desnom zavoju nakon Zlayinog zavoja maknuo...to je onaj zavoj koji je vododerina i s leve je, vanjske strane. Tamo gde sam ja otreso prije cca 6 mj...sad ide puuun gas u zavoj i malko posle smo i jedno drvce makli tako da se u onaj kanalić uskače samo tako uz full flow

Stanje podloge mnogo bolje nego prošlih 2 mjeseca, a dio do Njivica se sada može voziti u FSA skoro kao po suvom, skoro .

Filozofija oko gume i sad ću se malko prosipat: na usponu kako je laganini onda se vrti i nisam nikaj primetio, a i kaj zna dete kaj je 200 kg željeza . Sve što nevalja sam na spustu primetio, a i kaj valja. Kako stalno od vas slušam te izraze pa ću ih ja sada izmešati i na svoj način opisat, a vi pokušajte skontat: maXXis DHF koju sam del napred ima veomaaaa težak, spor, iscrpljujući engagement. tj. ima okolo 1200gr i dok je pokreneš izuje te bolan. Znači, rolling na malim brzinama joj je kriza, i definitivno ću manje pakni potrošiti. Ovo lako mogu da uporedim jer sam identičnu vozio i na Pohorju i sad pazi fol: ti ga bolan pustiš nizbrdo i mirna Bosna, vrti se ko čigra, oćeš u zrak, malko čupneš volan i heto te...npr na tablima...a ovo sada čudo ja vučem u zrak: isteže mi se rame, snagu gubim ko Hector. Na donjim delovima 20etke di treba pedalat celo vreme da zadržiš flow sam se izuo, skoro do suza. Na spustu jedem trauben bombone ko kokice...
Zaključak: verujem da bi mi bolje bilo na delovima 57 ice ili bilo koje staze di nema tolko pedlanja da je snagom pokrećeš. Mislim da se to zove: rotaciona brzina koju gubi jako brzo.

Dobra strana: guma je odlična u kritičnim situvacijama do kojih sam dozirano išao, spuštao ga...i u donjim delovima gde još ima blata u zavojima sam ga namerno zabijo i guma je odličnaaa, odlična. Onu singlicu prije Njivica sam vozio skoro jednako brzo kao po suvom što znači da gripa samo tako, a i nova je i Hans je od iza...

Vozim je dok nedođe Hans i imam jedno pitanje: Dali ne'ko skoro planira kakvu grupnu kupnju? Treba mi Hans ili Mary

Za one koji ljube lepo

0 killed today, patuljci spavaju... God

Nema labavo

Zadnje izmijenjeno od: Irvin. 11.12.2014. u 20:20.
Irvin je offline   Reply With Quote