Ok, otkud sad agregat i ups.ovi i još jedan lan segment? Nevermind.
S obzirom da imaš 2 segmenta moj prijedlog je da ideš na Layer 3 switch za backbone te još dva komada managed (po jedan za svaki lan). Znači ide se na način: router -> backbone switch -> lan switchevi
Pripazi da se u startu ne uzme premalo portova na switchu (ovisi koliko je sad kablirano i koliko je jednostavno provlačit dodatne kablove).
Backup: više mogućih rješenja, imaš tu po forumu synology imaš mogućnost nabavke stvarnog servera imaš i softwerska rješenja poput Acronisa ....
Kako je i DiTech rekao: zovi nekog da ti to pregleda. Problem je u backup rješenju što ovisi o par parametara na prvom mjestu o lovi onda sve ostalo (što je u stvari opravdano) - prijerice nećeš kupovat server od recimo 10k Kn sa raid poljem za backup 5 word dokumenata od 250 Kb. (karikiram ali vjerujem da ti je jasno).
Isto tako moje rješenje je za razliku od DiTech-ovog riješenja dijametralno suprotno. On ti je preporučio minimilizam ja idem sa onom da ćete se možda širit ne znam koliko i idem na overkill možda za trenutnu i buduće situacije (obično volim postavljat dovoljno široko ako financije dopuštaju

).
Ali u konačnici:
Citiraj:
Autor DiTech
Napisali su ti vec skoro sve, zavisi kolko ti je ozbiljna firma tj. koliko si mozete dopustiti downtime - adekvatno tome ce se i kupovati oprema, mislim na cjenovni razred, pa kasnije neko odrzavanje itd.
|
Tu ti je sve rečeno. ovisi koliko ste spremni investirat u nabavku i održavanje, drugi faktor je da li vam i u kojem opsegu nešto treba.
Samo još jedna sitnica: ako vi sad imate 8 računala + nešto mrežnih printera, planirate dodavat aktivne mrežne opreme i još jedan lan segment sa ne znam koliko računala ... mislim da će vam trebat ili osoba za održavanje toga ili vanjsko održavanje

.