View Single Post
Staro 09.12.2014., 21:51   #38904
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
@MIK

Ti najloni ma koliko paropropusnu membranu imali nece ti bas disati, pa na to nemoj bas racunati. Vrlo brzo se u njima pregrijes, pa cak i kad je vani 4-5 °C. Barem ja.
Osobno imam dvije HH jakne (jednu 3-slojnu, jednu 2-slojnu) s 10k membranama (a takve kostaju) i to ne dise bas , pogotovo kad se skroz zatvoris u njih jer vani lijeva kisa.
Sigurno da su bolje od 2k i ne znam 5k membrana ali, ono, do posla imam 25-30min pedaliranja i kad obucem kisnu jaknu odmah smanjim tempo samo da se ne usvicam ispod jakne.
Puno ti je pametnije gledati da imaju cif ispod pazuha koji otvoris za dodatnu ventilaciju, i time ces dobiti najbolje dodatno provjetravanje jakne, ako za time bude potrebe.

Drugi problem za hladnog vremena (kao recimo sad kad je ujutro 3-5°C) je kod tih tankih jakni sto se napravi razlika u temperaturi izmedju tijela i zraka vani i onda dolazi do prekomjerne kondenzacije s unutrasnje strane jakni.
Svakako preporucujem da si uzmes (sto) bolji kompresijski base layer, jer on rjesava veci dio problema jer odmah sve upija, a nije ti hladno jer je skroz uz tijelo. Meni je on bitniji od same jakne.
Dok god ne padnu temp. ispod nule obucen sam samo u takav base layer + kisna jakna/ili deblji vodonepropusni softshell.

Sad smo dosli i do ovog softshella o kojem pitas.
Ne znam konkretno za ovaj model koji navodis, ali ako je jakna kak spada ona nece promociti na kisi. Ali taj "soft" dio ce se napiti vode (dok ce membrana sprijeciti da jakna procuri). Sad vec pogadjas da ce toj jakni trebati dosta vremena da se posusi, dok ce se suskavac posusiti puno brze, pogotovo ako ga prebrises nekom krpom/rucnicima.
Kad kisa kenjka, sipi i sl. furam softshell, cim pocne ozbiljnije padati odmah sam u troslojnom HH-u. Ta jakna nema sanse da procuri, mogu uci u autopraonu u njoj.

Endura obicno radi best buy obleku, tako da bi ja u tom smijeru gledao.
Nik je offline   Reply With Quote