Citiraj:
Autor coconut
Kupih novi tj. polovni auto sa par 1.000km (salonski). Prodavač me savjetovao da dođem do njih kada budem imao oko 10k km da mi promijene ulje. Čisto preventivno. Objašnjenje je prilično kreativno: novi motor još nisu razrađeni da mi se u ulju moglo naći razne prljavštine, metalnih špena i sl. koje bi moglo oštetiti motor. Cijena? Sitnica - oko 1.300kn.
Pitanje za iskusnije: jel' to on mene za**bava? Motori u 2014.g. su ipak malo kvalitetnije rađeni od onih iz 1950-tih.
|
Naravno da trebaš otići ako misliš imati valjanu garanciju na auto.
A druga stvar, ja ne znam jel se ne kužiš u aute ili pišeš eto tako?
Pobogu na 10.000km je već normalan interval zamjene ulja ako je u pitanju polusintetika, ili si u masi onih koji uredno puše da je mijenjanje ulja u autu na 30.000km nešto normalno i dobro za motor? I uostalom, nisi kupio novi auto, nego rabljeni, tko zna što mu je tko radio (vjeruj mi, ti 'salonski' se doslovno ubijaju, u 90% slučajeva idu u ruke novinara na testove gdje im se vadi mast, a i potencijalni kupci koji ih uzmu na testiranje ih niti malo ne štede), dakle auto koji je već vožen, nisi napisao koliko je star, a inače, bez obzira na prijeđenu kilometražu, ulje se mijenja najzad 1 godišnje, ako ne prelaziš potrebitu kilometražu u godini dana za interval zamjene ulja
Citiraj:
Autor syss
zadnje di se to trebalo raditi su stojadini imho.
popularni 0km servis koji je urbani mit.
|
Ma lol, da stojadini su zadnji