View Single Post
Staro 30.11.2014., 21:28   #7
marikris
made in Usora

marikris's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Kristijan1 Pregled postova
Imam neku neispravnu DDR memoriju , predlažete mi da skinem sa iste takav keramički kondenzator i da ga zalemim na ovu kingmax memoriju ....

Dali su ti kondenzatori istih vrijednosti , ako nisu bilo bi šteta da spalim memoriju , jer imam još takva dva ispravna modula pa to želim kompletirati na nekoj starijoj ploči ?

najsigurnije je ( ukoliko ne mozes naci shemu memorije ) skinuti sa ispravnog modula kondenzator, izmjeriti njegovu vrijednost, vratiti nazad, a na ovaj zalemiti novi s tom vrijednoscu ( ili bar sllicnom )
za izmjeriti kapacitet bi trebao imati ili multimetar koji ima tu mogucnost, ili neki od LCR metara
za odlemiti/zalemiti je najsigurnije s lemilicom na vruci zrak, ali se moze i s obicnom uz malo strpljenja i tanji vrh
[ ili drugim rjecima neki servis/serviser koji imalo zna svoj posao bi ti to napravio za max 10 minuta ]

ovisno o ulozi kondenzatora moguce je da radi ili bez njega ili s kratkospojenim, a posto neznam koja mu je uloga nebih preporucao da ga kratko spajas kako su neki preporucili ( eventualno test bez njega )