29.11.2014., 20:37
|
|
|
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
Autor jopis
Ne bi ti smrzavalo da actually koristiš ručnu kak treba na autu 
Upravo zato vam se i smrzavala ranije na autima zbog nekorištenja osnovne stvari na autu kad je u mirovanju. I kad je na ravnom treba povuć ručnu na 3 zuba, tek toliko da se sajla kreće i razvlači grafitnu mast duž cijelog bužira. Kod bisera, da se ne izrazim prostije, koji ne koriste ručnu, jer kao šta će to njima  , se upravo i događa 'smrzavanje', a da su je koristili redovito, ne bi im se nikad zaglavila sajla u bužiru ili zapekao sam sistem ručne unutar bubnja (na autima s ručnom drito na disk je gotovo nepostojeća vjerojatnost da će zapeći, osim ako je u igri golf3 gti/vr6 sistem zadnjih diskova di je sistem ručne da se zadnji kočioni cilindri zakreću na potezanje sajle od ručne).
|
Neke stvari u životu čovjek ne preispituje, već prihvati što mu kaže čaća/susjed/poštar i postupa linijom manjeg otpora. Nisam nikada proučavao princip rada ručne kočnice, no bilo mi je logično da je sajla u bužiru i da kako god bilo, voda smrzava. Isto tako, logično je da s vremenom, pogotovo na starijem vozilu materijal popušta, puca i slično, te s time na umu nisam dizao ručnu  Eto, sada sam pametniji.
|
|
|