View Single Post
Staro 24.11.2014., 12:52   #7333
Rivi
Ovo ispod nisam ja! :)
Moj komp

Rivi's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Poštovanje svima,

Treba mi preporuka za par komponenti, jer kad sam ja zadnji put slagao kompjuter, ni Intel još nije postojao, a moja saznanja su ostala na tom nivou.
Kako je taj ciknuo, izbacio sam sve iz Big towera, pa sad to treba popunit nečim što će pouzdano radit, neće se overclockat, ali da radi i ne štuca.

- Procesor (generalno nebitno je li Intel ili AMD)
- Memorija (ne bih išao ispod 4GB)
- HD neki SSD na kojem će biti isključivo sistem (znači, ne treba bit velik), ostatak ide na klasični HD koji već imam
- GPU koja će moć zavrtit pokoju igru. Do sad sam preferirao ATI, ali zadnja koju sam imao je X850XT, tako da, ko zna šta se od tad promijenilo. Ne treba imat 1800FPS-ova za prosječnu igru, ali da je bar oko 100
- MBO na koji se to sve može montirat, a ne bi bilo loše da ima više od 1 PCI utora
- Napajanje ne mora bit bijesno, ali da uz ovo gore zavrti još 1-2 diska.

U ovom trenutku mi je top 4.000kn, a kako stvari stoje, uzimat ću sve iz Linksa.
Do sad su mi bili ok, kad god sam s njima radio, a i u Splitu nema nekog velikog izbora.
I jedno možda glupasto pitanje, mogu li na starog Cooler master big towera montirat komponente (ploču), ili se standard mijenjao?

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima. Dobro znam da ispucat ove komponente nije sekund posla i vrlo cijenim svaku pomoć!!!

Zadnje izmijenjeno od: Rivi. 24.11.2014. u 13:04.
Rivi je offline   Reply With Quote