Citiraj:
Autor Verbum
Kad ti daju novi ruter (Zyxel VMG5313-B30A) on je postavljen da radi na VDSL-u i ne može raditi na ADSL liniji. Trebaš čekati da te na centrali prebace na VDSL. Kada to naprave (to radi HT-ov tehničar) onda restartaš ruter na tvorničke postavke kako bi on sa centrale povukao potrebne postavke.
Kada te prebace na centrali druga žaruljica sa ljeva (dsl žarulja) treba ti svijetliti narandžaste boje to je znak da ruter radi na VDSL-u, ostale žaruljice svijetle zeleno.
Što se tiče usluge zasada sam prezadovoljan i više mi se sada toliko ne žuri na optiku, evo moje brzine:

|
pardon, ali ne taj router, nego onaj iz posta iznad (p2601). adsl-only. ne radi. baš nikako. sve kombinacije ledica se pale gase blendaju i router je nemoguće pingat, dhcp ne radi, wifi ne radi. ne radi općenito. kako da zatražin novi router kad mi iskon još nije ponudio uslugu? a ne želin čekat dan prebacivanja da bi im onda javio da ne radi, jer ću morat čekat 1-2 tjedna na novi uz klasična pitanja "a este ga ugasili upalili? a drugi kabl?"