View Single Post
Staro 17.11.2014., 23:47   #76
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor Andro ID Pregled postova
Bok! Evo tek sam danas bio u prilici napraviti gore navedeno i napravio sam sve kako spada međutim za ovaj "10-2" mi javlja da ga nemože instalirati te da provjerim operativni sustav a doista se radi o WIN7 64bit Ultimate pa mi ništa nije jasno.
Ovaj "9-1" za koji mi je Burko ostavio link je instalirao i sad mene zanima bili GPU-Z trebao vidjeti i spomenutu grafu uz onu integriranu ili ne (jer je u ovom slučaju ne vidi, već vidi samo integriranu!). Zašto to pitam, jer ako u BIOSU sa integrirane prebacim na PCIe x 16 slot a ova x800 GTO neradi i nedaje sliku, kako ću se vratiti na integriranu kad ona više ne obavlja funkciju i na monitoru nemam ništa..?!?
Možda je ova X800GTO krepala no međutim nema ništa vidljivo izgorena na njoj i u dobrome je stanju, lagano se grije te vent na njoj radi, a frend koji mi ju je dao rekao mi je da je radila na njegovom kompu prije nego si je kupio neku zvijer od nove.
Please help!
pomoc...... jedino sto ti svatko moze reci je:

izvadi graficku i ako imas koje mogucnosti - probaj na drugom kompu. ako graficka daje sliku na drugom kompu, grafa radi.

sljedece sto svakako mozes probati je izvaditi graficku iz svog kompa, izvaditi CMOS bateriju i ostaviti komp nekih pol sata tako bez baterije i obavezno bez struje sve ovo raditi (makni naponski kabel sto ide u napajanje, 220V). spoji bez baterije i upali komp, ako ti bios javi da se resetirao na tvornicke postavke - ok, ugasi ga na tipku (drzi nekih 10tak sekundi), iskopcaj opet kabel, stavi x800 unutra i opet ga upali sa spojenim monitorom u x800. ako ima slike, onda kreni sa namjestanjem postavki biosa i opet instalacijom drivera itd itd.

jer ono, postoji mogucnost da graficka ne radi. mozda je tebi pcie x16 u klincu, pa ne radi graficka. mozda se ploca zblesirala pa joj treba restart (zato vadenje baterije). mozda cak treba i update biosa, a to googlaj kako se radi i gdje naci bios......

javis jesi uspio sta . iako je ovo sada hardverski problem i trebao bi tamo u odgovarajucem podforumu otvoriti temu ili naci prikladnu gdje nastaviti sa svojim problemom .

Burko je offline