elem,
neki dan primetim luft u ležaju prihvata shocka + na usponu neki dan bežali momci od mene (Kutle, Petar i Crocus) kako su mi prosvirali ležajovi BB-a i cvilio sam i lupo celi Leustek pa hajd reko da se to zmenja, usput pregleda i ostalo i pravac vivasport + već je 3. godina kako nije rađen veliki servis shocka tj. od kad je iz tvornice izašel, a tolko i ležajovi.
Škola:
1. prema stanju ležajova koji su vani - treba svake 2 god menjat (ovo vredi samo za mene s obzirom na broj vožnji sedmično, mesečno pa i na godišnjoj bazi) jer se neki uopšte ne vrti, neki su oglodani, a nekima se raspala bočna strana pa kuglice ćire vanka + neki se tako lepo smeste unutra da ih ni Staljin nebi uspeo da istera van...ali bez alata nema zanata pa je Domzy to iskustveno rešio
2. shock: nakon 3 godine-bilo je više zraka (mjehurića) unutra nego ulja, a to i kaj je bilo ulja bilo je zeleno-sive boje naspram crveno-roze kakovo je inače ono fox-ovo.
Zapravo sam naučio ovo: servise vilje, shocka i ležajova treba gledati prema broju sati vožnje a ne godinama...ne'ko mere nabrat vožnji u 1 godini 'ko ne'ko u 2 ili 3, tako da mi je to odsada glavno merilo.
U narodne poslovice treba da uđe ona Nikova: " nije problem kupit fulku, već odražvat " - 8xSnr+1xkoyo+1xneki japanac = ode 100 evrića iz pađe, ali kad se sjutra sklepa pa pravac breg...vredi svake pare
3. prođem pored INE i setim se da mi je drugar Tomo jednom doneo lancola za lanac i pravo mi se dobar pokazo za podmazivanje (ako valja za motorku u onim uslovima, da neće nama) i 1L košta 21 kn naspram ovih specijaliziranih za bajkove, gdje za 100 ml ode po 20-30 kn
EDIT: kino, 18-20 u svim bojama jeseni
sa sve specijalnim efektima