Stanje je ovakvo:
U firmi imamo 5 PC-a spojenih preko LAN Hub-a u mrežu.
Na svim PC-ima su XP-i, postavljene mreže, useri, paswordi i IP adrese 192.168.100.10, (20), (30)..itd.
IP adrese nebi htio mjenjati jer su podešene u specifičnom poslovnom programu koji koristimo i to bi zahtjevalo neke modifikacije.
Preko jednog od tih PC-a se trenutno spajam preko USB ADSL modema i pokušao preko tog PC-a spojiti i ostale kompove na internet. Uspjelo je, ali je jako sporo radilo (neke stranice nisam mogao ni dignuti)+ priča se o upitnoj sigurnosti pa sam odustao.
Trenutno razmišljam o kupnji ADSL Routera Canyon u HgSpotu (koji je ujedno i ADSL modem), te spajanje svih računala na njega.
Sad me zanima tehničko pitanje izvedbe jer to prvi put radim i nebi htio kupovari router i zajebavati se bez veze:
Naime, pošto mi je nemoguće spojiti kompove direktno kablom iz routera (jer su konektori već zauzeti LAN mrežom koja mi je bitna), dali se router može spojiti LAN Hub i preko njega sa svakog kompa pristupiti internetu?
Kako se to radi i kako se kreiraju postavke u WinXp-u?
Što to što se sigurnosti tiče znači?
Dali će se na svaki komp instaliravati Antivirusni, AntiSpy, AntiAD i ostali programi?
Ako netko zna nešto više o tome molim ga neka mi javi sve informacije koje bi mi bile bitne.
Unaprijed zahvaljujem.