Tema: Automobili
View Single Post
Staro 07.11.2014., 09:57   #12755
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor D1viry Pregled postova
Lol. Tko zna kako on vozi, ali razlike postoje. Drastične.
U Cliu potez OS-BE vozim pod dugima, osim u naselju i kad mi netko ide ususret.
U Golfu 5 isti taj potez vozim uz manju upotrebu dugih, dok u Golfu 7 sa xenonkama (kum vozi) ne palimo duga uopće. Stvarno nema potrebe.
Upalili par puta čisto da vidimo kako to izgleda .
Ma ono, već 2mj idem minimalno 1 tjedno za Pakrac, i volio bi da imam svjetlosni snop još jedno 10m širi (o dužini da ne pričam, clio je ipak mali auto sa relativno prosječnim svjetlima) u svaku stranu, koliko je shebana cesta, bez obzira što je dobar komad ceste sada ograđen ogradom protiv divljači ali samo s jedne strane. Adaptivni zakretni xenon bi bio ftw, no da imam takav auto, opet bi mi bilo žao vozit tak nešto po ovakvoj krami od ceste

Jasno je da postoje ogromne razlike u kvaliteti osvjetljenja od auta do auta, to nitko niti ne osporava, samo meni su suludi neki principi ('podizanje' svjetlosnog snopa) ili nekorištenje dugih svjetala na ovim slavonskim pustopoljinama di ti svaki tren može izletit neki neosvjetljeni traktorist iz livade na cestu ili srna na haubu

Citiraj:
Autor thunderbird Pregled postova
I sam sam bio zasljepljen sa xenonima sa audija ili BMW-a, ali većinom SUV-ova, to se može pripisati povišenom položaju farova u odnosu na normalni auto.
Naime, svojstva farova sa lećama je to da te neće zaslijepiti ako ih gledaš sa više pozicije ili u ravnini s njima, međutim ako ti se pogled nađe ispod razine fara Primjer, voziš se na dugoj ravnoj uzbrdici, u susret ti dolazi (nizbrdo) auto sa lećama u farovima (svi stock xenon farovi moraju imati leću), zaslijepit će te. Ako ne vjeruješ, probaj na nekom autu sa lećom u farovima gledat u far dok gori svijetlo od ispod razine fara, pa ćeš skužiti o čemu pričam. U Slavoniji vjerojatno nečeš imati problema s tim (jer je sve ravno ) ali u krajevima oko Zagreba (brežuljkasti krajevi) te mgu farovi s lećama itekako zaslijepiti.
I sam vozim auto sa lećama (ali bez xenona) i malo sam proučavao taj fenomen.
Dakle, nije stvar u xenonima kao takvim, nego u farovima s lećama i topografiji terena.
O kineskim xenonima koji bliješte iz razjebanih farova bez leća nema smisla govorit
Heheheh, pa nije to kod xenona samo tako, tako je kod svakog svjetla, i kod običnog bez leće i kod farova sa lećom, svjetlosni snop ima određenu visinu i svjetli od te imaginarne linije prema dolje, to je sasvim logično da će ti smetati ako si ti 'ispod' njega, uzmi astre H sa halogenkama, to blješti ko nenormalno u takvoj 'ispod' situacija i jasno je da to smeta.

Ovo za suv-ove stoji.

Zadnje izmijenjeno od: jopis. 07.11.2014. u 10:06.
jopis je offline   Reply With Quote