Ja samo znam da imam problema s vozačima auta koji imaju xenone, pogotovo kad mi dolaze iz suprotnog smjera na takvim neosvjetljenim cestama. Na 5 metara od njega, ne vidiš apsolutno ništa osim zasljepljujuće bjeline. Zato me ne čudi što se ekipa nađe u grabama jer počnu paničariti i naglo koče i trzaju volanom jer ne vide cestu više.
Nisu samo kineski xenoni u pitanju, nagledao sam se Audija, BMW-a i Mercedesa viših klasa, a i vozača ispred sebe koji svakako reagiraju na pljusku xenonom
Ako se već brže vozim kroz takve dijelove u tim uvjetima, dižem farove na max visinu. Kod xenona nema te mogućnosti ako se ne varam.
Ne moram ništa dokazivati, imam zadovoljavajuću preglednost i brzinu prilagođavam tome. Da ne vidim dovoljno daleko i dovoljno široko pod kratkim svjetlima, vozio bih ili pod dugima ili plakao za xenonom. Nisu svi auti isti, nit su svjetla ista, nit svi isto vide.
Badava ti i xenon ako imaš u kabini light show od ekrana, gps-a, mobitela i sl. izvora svjetlosti kad se ne možeš dovoljno dobro koncentrirati na pojave na cesti i oko nje.