Citiraj:
Autor segregator
Celeron nikad nije bio najjači ni u Intel taboru, a u doba 1GHz procesora AMD jr bio bar ravnopravan Intelu, tako da je celeron mogao biti prvi samo odozada 
|
Krivo sam se izrazio,a malo sam se i nasalio, pogotovo na kraju teksta, objasnit cu. Znam ja sta je celeron, sad znam, onda nisam bio te pameti. U vrijeme 1ghz procesora, ako se dobro sjecam, bio sam jako mlad, procesori su izlazili tipa 1.0, 1.1, 1.2 itd.. mozda sam u krivu. Imao sam celeron 1.1 i koliko se sjecam tada nije bilo iznad toga. sta se tice oznake. A nama klincima je to bio neki wow, nismo se mi razumjeli bas u detalje. Moj kum je imao 1ghz i to je bilo cudo, to nije imao nitko koga sam tada poznavao. Onda sam ja iza njega uzeo taj 1.1. E sad moguce, a mozda i jest, taj njegov 1ghz bio jaci, bolji, ali meni je moj bio najjaci, u tom kontekstu. jer se nisam bas razumio u to, jer mi je logika govorila da je 1.1 bilo jace od 1.0. i bio sam si faca, jer sam mogo pokrenut igrice koje drugi nisu mogli.
A najskuplji na trzistu.. pa koliko se sjecam, 8000kn je kostala kutija, u IBM-u. Nisam ja birao ducan, meni se iskreno nije svidio, niti tip koji je tamo radio (to je netko preporucio), jer me uopce nije pitao sto zelim, vec mi je slozio komp za 8000kn. a djed je imao para i platio u kesu.
Ja sam cak imao na parpiru sto zelim, to mi je netko slozio, međutim tip je starog i djeda uvjerio kako on ima bolje i novije. sjecam se da je na racunu procesor kostao jako puno, rekao bih 40% cijene. Dali me netko, ne mene, mog djeda koji se uopce nije u to razumio, zaje.. moguce.. A da je taj procesor bio najskuplji na trzistu, to sigurno, jer vjerovatno nigdje drugdje nije bio tako skup. I dugo sam imao taj racun i sjecam se da je netko komentirao cijenu procesora, u smislu, koliko je to prije kostalo. i lako moguce da sam za te pare mogao kupiti puno bolje.
ugl. tad sam mogao pokrenuti sto sam god htio, a danas ne mogu