View Single Post
Staro 05.11.2014., 06:21   #540
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Amdejac Pregled postova

Sjećam se kad sam si kupio prvi komp. Ko da je jučer bilo. U to vrijeme kompjuteri se još nisu dijelili po jačini. Neki su uzeli Comodore, a ja ZX Spectrum 48+, kazić i šarafciger. Bila je to godina 1986.
Prvog PCija se uopće ne sjećam.
Ja bio u sličnoj dilemi, otišao kod sestrične, pogledao njezinog ZX-a, ono malo otužno kućište, čudne tipke... a ništa, naručuje se C64 :-)
Sjećam se da ga je susjed švercao iz DE. Onaj prvi model zvani "debeljko", oni kasniji su imali tanji dizajn kao amiga.

Citiraj:
Autor smuchac Pregled postova
Potpis. Palis stroj,cuje se ko frizider,zavrte motori na 1.44 i 5.25 floppy driveu,na 8 segmentnom pokazivacu pise LO,bios kuca ono malo tuznih kilobajta/megabajta radne uz zvuk "tik-tak,tik-tak" a ja faca stiskam turbo i odjednom nevideni boost, i na pokazivacu sada umjesto LO pise HI i cujem "frrrrrrrr" te bios vrtoglavom brzinom odvrti memory check i krenu Windowsi 3.1..... Ko da sad sjedim pred starom 286/386/486-icom i mislim se da li da odigram Prince of Persia ili napravim rejs sa Ferarri Testarossa u Test driveu. Dernek.
Baš neki da komentiramo kolege na poslu i ja, ide neka prezentacija, ponuda i tako to za neki posao i sad došli do hardvera pa kolega i ja komentiramo viđenje svih tih direktora te firme (nije informatička) oko servera. I sad ono koju sličicu da stavimo na powerpoint prezentaciju za servere... I onda ideja: Oni u glavi za server imaju sliku 386-ice s floppyem i turbo tipkom, ajmo to staviti
c-shadow je online   Reply With Quote