Tema: Automobili
View Single Post
Staro 04.11.2014., 14:37   #12703
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Ti si još jedan primjer klauna koji isto kao i tech ima problema sa čitanjem i razumijevanjem, vidim da je par ljudi skužilo o ćemu govorim cijelo vrijeme ali ne, mora se svakih 10-15 postova nać smart ass koji će opet, po 158. put spominjat snijeg i ljetne gume.

U osnovnoj školi su nas učili ako ti nije jasno pročitaj opet, pa opet i onda još jednom a ako ti i dalje nije jasno onda pitaj a nemoj pričat stvari koji si samo ti vidio.
U osnovnoj školi su te učili i razliku između č i ć pa je nisi naučio koliko vidim.
Drviš jedno te isto 3 stranice, smiješan si svakome ko ima tri čiste u glavi što se tiče vožnje, sigurnosti u prometu i vožnje zimi. I onda napišeš kako imaš ljetni i zimski set i glumiš nekog moralistu. Smiješan si, točka.

Sigurna vožnja zimi na ljetnim gumama NE POSTOJI. Ja pričam o zimi i zimskim uvjetima na cesti, a to se jasno zna što je, bilo to dan-dva ili kao nekad 2 mjeseca snijega po cestama, nebitno, normalan čovjek to razumije.
Ja imam preko milijun km iza sebe, vozim aute 17 godina, motore 20, pa opet ne diskreditiram nekog ko ne radi toliko km svake godine i ne govorim da ne zna voziti, pogotovo ne ove nebuloze koje si ti techu pisao. Pa čovjek bez obzira na yubito iskustva i povlačenje takvih internet factova ima 10x razumnije i logičnije stavove nego ti i ovaj drugi klaun u temi i teoretiziranjem o ljetnim gumama. Ajde mozgu, dođi zimi s remeta svaki dan nekoliko puta, u grad na posao, u vrtić, u školu po djecu na ljetnim gumama Bio, vidio, probao, rekao nikad više, što je najgore tuđa djeca su bila u pitanju (brat i sestra od ex cure). Za tih 1000-2000-3000kn za set zimskih guma koliko koštaju za normalne automobile, ne isplati se jedne sekunde i jednog prijeđenog metra riskirati, ma koliko god ti drvio da si ti 'iskusan i oprezan vozač' i da znaš ako si na ljetnim gumama kako se vozi u zimskim uvjetima -.-, jednostavno NE, moj život, a pogotovo mojih bližnjih ne vrijedi tih novaca niti tog rizika.

Drviš o čitanju s razumijevanjem? Pa lijepo su ti ljudi ranije napisali, i da je npr samo 7% razlike duži zaustavni put sa ljetnim gumama (a nije nego je preko 10% kod svih eminentnih proizvođača guma), po eto, da bude po tvom i da ne misliš da nisam sve pročitao, lijepom sunčanom danu zimi, bez padalina na ugodnih +2°c (primjera radi), za tih 7% dužeg zaustavnog puta možeš ubiti nečije dijete koje je istrčalo na cestu a ti ne možeš zaustaviti svoj ubercool auto na ljetnim gumama na vrijeme, ili se nabiti pod konzumov dostavnjak koji je naglo zakočio, a tvoje ljetne su se stvrdnule i imaju gripa ko klompe na klizalištu....
Jel sad kužiš u čemu je bit? Ili ti i dalje misliš da je superkul vozit autoputem 80kmh u prvom mjesecu na ljetnim gumama ili vozit slavonskom 25kmh dok bi ostali kulturan svijet možda vozio 50kmh na zimskim gumama, al da nema mozgova na ljetnima koji su oprezni i 'znaju' voziti?

Da li sad uviđaš svu smiješnost svog ispraznog teoretiziranja ili i dalje gledaš samo isključivo sa svog gledišta i situacije ko mara u tarabe?