Tema: Automobili
View Single Post
Staro 04.11.2014., 07:15   #12682
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
Vi ne kužite da neki oko sebe imaju plašt specijalne mikro-klime pa im je asfalt na kojem se voze uvijek topao i suh, nikad nema leda (ili još gore crnog leda), snijega, magle,... Plus im se nikad ne može desiti da moraju naglo kočiti, odnosno ništa nepredvidivo.

U isto vrijeme smo mi smrtnici svi do jednog loši vozači i glupani. Baš sam se prisjetio kako mi je Lonac (koji iako vozi rally je isto po ovim legendarnim standardima loš vozač i budala) pričao kako ga je frend zamolio da mu prebaci STi iz Zagreba u Rijeku. Auto je bio taman novo isporučen i došao sa ljetnim gumama, bilo je taman pred proljeće, prognoza super. I na autoputu u GK naleti Lonac na poledicu na nizbrdici, nije jurio ni ništa, i skoro se skrši... Rekao je da se nije skršio čisto na bazi sreće jer da je auto izgubio kompletno trakciju i samo "otišao" i da on apsolutno ništa nije mogao...

Isto tako svi koji su si kupili Impreze ili Eveke i mislili kak im ne trebaju zimulje jer su auti 4x4 i sve to, su odmah prve zime svi do jednog završili negdje skršeni...

Meni se pretprošle zime desilo da sam bio na ledu i ispred mene se desilo sranje. Kočenje je zadnje što bih inače išao raditi, no nije bilo izbora jer ništa drugo nisam mogao (s lijeve i desne strane auti sparkani bez ijedne rupe, jedna uska traka, nizbrdica...), i ja downshift, kočenje i molitva - i bome zakočim i stanem! Istina, nisam išao brzo, led je bio grbav, i držao sam dobaar razmak, ali svejedno - stao i to bez da se auto imalo izrotirao (jer da jest udario bih nekog, toliko je usko bilo). Poljubio sam gume kad sam došao kući!

Zadnje izmijenjeno od: ozren. 04.11.2014. u 07:24.
ozren je offline   Reply With Quote