Hvala obojici na odgovorima, već sam mislio da sam jedini s ovim problemom.
Tako je, meni su se kroz sve mailove referencirali na broj maksimalnih globalnih konekcija, te ograničavanje uploada. Problem je u tome što je moj upload ionako ograničen na 30 kB, tako da niti ne dostiže brzinu od 0.5 Mbps. Najčešće mi je upload oko 20 kB i niti ne dostiže maksimum koji sam mu ograničio. Jednostavno nema neke sheme ili logike po kojoj mi puca veza. Može se desiti da mi npr. torrent skida sa maksimalnih 10 Mbps satima, a zatim ja nešto kliknem na browseru (tipa pcekspert forum) i veza pukne. Čitao sam na stranim forumima da je ovo često znan problem kod speedtouch routera, te sam zato i zahtijevao da mi ga promijene iako to nije dokaz da ej problem zaista u njemu.
Danas sam zvao tehničku podršku da vidim kakve penale moram platiti ukoliko raskidam ugovor i čak mi niti žena nije mogla precizno reći, jer ne razumijem onaj dio u zakonu gdje piše da pretplatnik iam dvije opcije: jedna je da plati preostali iznos rata ili da plati neku razliku za popust koji je dobio u svojoj usluzi ovisno što je za njega povoljnije (nisam dobro citirao, ali tako je nekako). Taj drugi dio mi nije jasan. Uglavnom, jedina druga opcija mi je bnet s obzirom da nemam amis (da, vjerovali ili ne, u Zagrebu nemam amis, odnosno samo moja zgrada ga nema).
Pazite danas situaciju - route se sam od sebe oporavio i speedtest pokazuje 10 mbps. Ja ga iz fore ugasim i upalim, ponovim speedtest i on pokaže 9.2 mbps. Ništa ne skidam već dva dana baš iz razloga da me ne mogu hvatati za to da mi je upload prevelik. Morat ću im se opet obratiti i tražit ida pošalju više tehničara da eliminiramo i router, a ako nije problem u routeru, onda ću tražiti raskid ugovora pod isprikom da mi ne mogu pružiti ugovorenu uslugu. Nadam se da neće biti pucanj u prazno. Nije da mi se ide kod drugog ISP-a, ali možda ću bit iprisiljen.