Iskon ima problem s uploadom i točka.
Kad god upload dostigne maksimum (u kojem god paketu ti bio) veza će nakon kratkog vremena puknuti.
Nije stvar do routera, parice i slično već u nečemu kod njih.
Ako uploadate datoteku od 100Mb, nakon 20Mb (cca 1min) upload će se usporiti, ništa nećete moći raditi i onda ili router sam to skuži (resetira vezu) ili se on sam reboota ili ga vi ručno morate rebootati.
Iskon je svjetan ovog problema ali do sada nije ništa riješio.
Velebna Iskonova podrška će vam reći da promijenite kabele.
1. Najprije će se s vama svađati da vi imate prevelik broj veza istovremeno otvorenih, pa vas uvjeravati da u Chromeu "ograničite upload" ili da ograničite upload/download u programu (koji god bio, na kojem god uređaju).
2. Kada vaša svađa dostigne jednu razinu onda će vam reći da. DObro gospodine, pratiti ćemo vašu vezu kroz par dana i naći ćemo rješenje.
3. Onda će vam za tjedan dana doći tehničar, dolazi vam zamijeniti router.
Dobiti ćete novi router, stvar će biti ista.
Sada opet zovete službu za korisnike i ponavlja se korak 1.
*možda vam podignu upload s 0.5 na 0.6 ili 0.7Mbps ali ni to ne funkcionira
Ja se više s njima nisam htio svađati. Vidio sam da to nikamo ne vodi.
Sva sreća da ne seedam ništa na torrentima već samo sinkroniziram fotografije i video.
Oni ti rješenje neće dati, rješenje je da preseliš upload negdje drugdje, odeš u fakultet (kao ja) i tamo vršiš upload.
Meni je parica uvijek bila (i ostala ista), kvaliteta parice je unutar 2g. stalno ista (gledam u postavkama routera).
Ova stvar se dogodila tek nakon otprilike godinu dana nakon što sam kod njih. Prvih godinu dana (na isotm paketu) nisam imao nikakve probleme, sve do jednog trenutka.
"Iskon upload problem" je na svim forumima prisutan i jako puno korisnika ovo priajvljuje.
Puno njih nisu ni svjesni toga jer ne uploadaju pa to nisu ni doživjeli.