Pozdrav svima,
nije bitno kako, puknuo mi je navedeni touch screen panel na tabletu Prestigio 5770D. Tablet ima već dvije godine, nema neku materijalnu vrijednost. Međutim kupovina novog mi sada ne dolazi u obzir, a tablet mi je važan jer kako ne radim u mjestu u kojem živim, preko tjedna mi je to jedini "prozor u svijet pa razmišljam da ga pokušam popraviti...
Koliko vidim, sam LCD je ispravan jer prikazuje sliku kao i dosad, naravno tuoch screen ne radi. Počeo sam malo guglati i vidim po ebayu zamjenske koji koštaju 4-5 USD. E sad pitanja ako netko ima iskustva:
Negdje sam čuo da su ovi touch paneli zalijepljeni za sam LCD i da ih treba na silu odvojiti od LCD-a. Je li možda netko tako nešto već radio?
Na ebayu sam našao različite modele, npr. kao na ovom
LINKU.
Međutim, niti na jednom linku ne piše da ga mogu koristiti za mojeg Prestigia. Znači moram ga rastaviti i negdje na njemu pročitati točnu oznaku modela kao npr. RCT6378W2 TPT-070-179F ili RCA RCT6077W2?
Treba li mi nekakav poseban alat?
Na YTu nema tutorial kako rastaviti baš ovaj moj model, ima za razne slične mojem pa ono malo bi ratio i na slijepo.
Inače ima li u zagrebu servis za tablete? da se raspitam koliko bi to uopće koštalo u servisu?
Bilo kakve sugestije su dobrodošle.