Isto bi bilo kao i sada, a onaj koji po tom snijegu ide vozit sa ljetnima je idiot
Iako bi se i po tome moglo vozit sa ljetnim, i ne pričam gluposti jer sam se i sam našao u toj situaciji i sličnoj situaciji i to ne jednom, al ine svojom krivicom
Citiraj:
Autor tech
Ali tu iskustvo ne igra ulogu buljo. Istinabog ja vozim tek dvije godine al ne treba bit pro da shvatiš neke stvari.
Pogledaj kak ceste čiste, ili je smrznuto, ili je bljuzga ili je masno. Ako ljetna ima takvu smjesu da se ukruti na toj temperaturi onda ne možeš govorit da je to neiskustvo. Ili ćeš ostat bez gripa, kad-tad, ili ćeš se parkirat nekome u gepek jer ti je put kočenja u svakom slučaju +10m.
Isto kak na zimskoj ne možeš vozit iznad 15 celzija. Common sense niš drugo.
Štefanovec, red onih S zavoja u smjeru nove bolnice/dubrave.
Prošle zime su 2x krovirala, troje ih je završilo u jarku a od susjeda cura je skoro ostala nepokretna. Znam lika koji ih šlepa i ni jedan nije imao zimsku. 
|
Tu jedino iskustvo i mozak igra ulogu. Taj zavoj ima kontra nagib i ni najmanje se ne čudim kaj im se to dogodilo (ako skrećeš od markuševca prema bolnici na av. gojka šuška)

A ako misliš na one zavoje prije (poslije teretane) onda se radi o čistom amaterizmu.
Ako si se već našao u toj situaciji sa ljetnim onda MORAŠ znat da ćeš napravit 2 ili 3 puta već razmak, da će gas i kočnica biti kao da gaziš jaja, da nema naglih trzaja, i da pratiš sve oko sebe 3 puta više i na to sve dodaj iskustvo i nećeš imat ništa više problema od loše osobe sa zimskim, to ti garantiram.
Citiraj:
Autor Problem
pa ljetna ce jos mozda biti donekle dobra ak nema snijega, al cim se zabijeli možete samo plakati, kako god dobri vozači bili. Pogotovo ako govorimo o nekakvoj uzbrdici (cak je i minaimalni nagib nemoguca mislija za ljetnu) 
|
Potpis ko kuća, jako mi je žao da nemam sliku jedne situacije kada sam MORAO doć doma a pao je snijeg...
Na jednom dijelu je uzbrdica i nisam se mogao popest, nakon metar mi je auto pobjegao a do gore ima bar 30 m, pa sam išao okolo di je druga nizbrdica ali ne strašna, vozio sam 5 na sat. To je bilo radnim danom u 3 ujutro pa nije bilo žive duše na cesti