Citiraj:
Autor buljo
Ili ste loši vozači ili nemate pojma vozit po zimi, a takvi su puno gori u prometu od dosta vozača zimi sa ljetnim gumama.
Zakon propisuje minimalno 4 mm ripne na ljetnim gumama zimi + lanci tako da nebuloze o drvenim kotačima su stvarno vrh neznanja i preuveličavanja stvari.
Da je stvarno ljetna guma tako loša zimi kako vi pišete onda bi bilo OBAVEZNO imat zimske gume kad su zimski uvjeti.
Nema nikakve sumnje da je zimska bolja ali sa vašim pisanjem ispada da je svatko tko vozi ljetne zimi ravan samoubojici.
Živo me zanima koje ste aute do sad vozili i koliko ste km napravili i kakve ste gume imali u svim uvjetima, jer kao što rekoh, po pisanju se lako izvuče da ste debelo ispod prosjeka po svim kategorijama.
Ne kažem da sam neki pro drajver ali ovakve nebuloze ne bi ni pijan izjavio. 
|
Svugdje u (normalnom)svijetu i je propisana zimska guma a ne kemije s lancima i ripnom koja je nebitna u cijeloj priči.
Ljetna guma, to jest smjesa ljetne gume počinje gubit svoja svojstva između 7-10 stupnjeva celzija. Dakle na toj temperaturi je već mrtva, sve ispod tog može biti samo gore. Zimska smjesa funkcionira i debelo u minus, cijelogodišnje malo tu kaskaju ali su svejedno bolji izbor od ljetne.
Ak mi ne vjeruješ iskopat ću ti graf pa gledaj kad ljetna faila a kad zimska najbolje funkcionira. A pogotovo kod guma koje imaju takvu smjesu da su s većom temperaturom više sticky pa im i kiša predstavlja problem.
Sad uzmi u obzir da se kod nas 10 celzija naziva toplom zimom. Pametnom dosta.