HVala ekipa na savjetima, stvar je rijesena na vrlo jednostavan nacin:
- maknut srednji kavez te su sada sva tri harda u donjem kavezu
- s donje strane stavljen Scythe KamaFlex 120 mm kao usis i spusten na cca 700 RPM
- gore stavljen jedan Fractal 140 mm (spusten na cca 700 RPM) koji je bio inace sa straznje strane po defaultu no kako je iza H50, tako je sada on gore kao ispuh
- s prednje strane ostavljen jedan 140 mm Fractal kao usis
- kupljena nova
Sapphire Vapor-X r9 280X, 3GB koja je sa svoja dva venta dosta tiha (zacudujuce tiha, naravno za vrijeme igranja)
- na prednjem dust filteru se nakupilo prasine pa je to ocisceno
Rezultat su osjetno nize tempreture pa sada tako sve izgleda ovako nekako:
WD Caviar Black: average 37 C
Seagate Barracuda ST2000DM001: average 29 C
Seagate Barracuda ST1000DM003: average 27 C
Temperatura procesora je u prpsjeku 42 C, ali se treba uzeti u obzir da je spustena i brzina Nanoxie (trebao bi provjeriti u UEFI-u tocnu brzinu, ali se krece oko 1100 RPM no ne drzite me za rijec)
Temperatura GPU-a je 42 C s time da sam malo danas igrao radi nedostatka vremena i za to vrijeme je bila oko 60 C no treba se uzeti u obzir da sam igrao TESO koji mi je inace przio staru Nvidiu MSI N460GTX do 92 C.
Podatak o tocnoj temperaturi sadasnjeg GPU-a cu moci reci tek nakon par sati igranja istog naslova.
Kako god bilo, problem je rijesen.
Na zalost, mislio sam da ce ici bez ventova s gornje i donje strane, ali u ovome kucistu to nije moguce (je, ako ga koristite za office rad i net).
Nisam jedino siguran bi li isao jos jedan 140 mm vent gore jer smeta mu radijator od H50 ako sam dobro vidio (tu me ne drzite za rijec jer sam to jucer slagao s gadnom virozom pa tko zna sta sam ja sve vidio

).
@ virus1
Javim se za ventove, jer je ovo sada ok i htio bi samo pogledati CFM i neke podatke drugih 140 mm ventova pa se javim svakako.
Sto se mene tice moze lokot jer sve je sredeno, problem rijesen.
Edit: nakon visesatnog igranja TESO, prosjecna GPU temperatura je bila oko 57 C s time da je vec sada na 37 C (par minuta nakog gasenja igre) tj. cca 30 C hladnija u loadu od stare MSI N460GTX.