View Single Post
Staro 31.10.2014., 14:25   #11
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Ono gore nije moj kejs vec sam postao slike koje ima kolega ravkan u potpisu tj ovo:

http://imgur.com/a/g7HdJ

Napominjem da to nije moj kejs.

Pitanje je, ako maknem gornji kavez od hardova, da ostavim sva tri venta s prednje strane?

Sto se tice ventova, imam kao sto sam rekao na raspolaganju jako dobre Scythe KamaFlex 120 mm ventove koji su poprilicno dobri s obzirom da su 120 mm te imaju dobar odnos CFM i dBA.

Airflow nije tako neka mudrolija, samo je problem kod ovog kejsa sto npr. prednji ventovi nemaju najbolji protok zraka jer su isred njih vrata koja uz to imaju na sebi materijal za stisavanje buke (a to dodatno otezava usis zraka).

Stvar je u tome sto sam htio izbjeci stavljanje venta s donje strane jer mi je kejs na podu, a kako zivim u stanu s hrpom krovnih prozora, doslovno se borimo s prasinom i ne znam da smo ikada toliko cistili stan (svaki dan se brise prasina i svaka cetiri dana se mora kompletno cijeli stan doslovno polizat jer je koma koliko prasine dolazi kroz krovne prozore).

Prije sam imao stalak za kejs, ali je stalak raden za manje servere koji su standardne sirine pa ovaj kejs ne stane na njega tj. presirok je (CM 690 II je takoder jedva stao u njega).

Daleko najbolje rijeseno hladenje od svih kejsova koje sam imao je imao Corsair Obsidian 800D dok sam se najvise namucio s CM Cosmos-om.

Nista, idem maknuti gornji kavez od hardova i staviti 120 mm ventove na njihovo mjesto (steta, mislio sam da ce moci bez dodatnih ventova).

@ virus1

Javim se za ventove ako ce mi trebati, ali nekako sam uvijek za ipak malo kvalitetnija rijesenja no budemo vidjeli hocu li skupiti novce za neke bolje ventove ili mozda uzmem privremeno ove tvoje Fractal.
Inace imam dosta iskustva oko kupovine ventova i dosta sam ih izmjenjao u sve ove godine kao i sto sam izmjenjao poovecu kolicinu hladnjaka za CPU pa i GPU.

Lako moguce da se oprostim od H50, ali mi je zao jer mi radi savrseno + nemam ono smece od bracketa koje isporucuju vec sam dobio od uvoznika puno kvalitetniji am2/am3 bracket.

Mozda da nadem TRUE Black Rev C, mozda bi njega uzeo posto sam s njim bio prezadovoljan.

TRUE Black Rev C u kombinaciji s dvije Nanoxie (pa cak i s jednom) radi savrseno.

Opet, prednost kod H50 je sto zauzima jako malo mjesta, a svaki CPU mi drzi na pristojnim temperatirama bez obzira sto je npr. svaki CPU koji je hladio bio OC-an od prvoga dana.

Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5...
win32 je offline   Reply With Quote