View Single Post
Staro 31.10.2014., 02:57   #5
win32
Premium
Moj komp

win32's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Evo trenutnog primjera nakon duzeg igranja:

Procesor ode do 72 C
Seagate (oba HDD-a) su u prosjeku 44 C dok WD Caviar Black je 52 C
GPU ako igram MMO ode do 90 C

Inace se npr. GPU ne grije ako igram npr. neku SP igru, ali to je do lose optimizirane igre.

Hardovi nikako ne bi smjeli biti tako vruci pa me brine ako maknem srednji kavez te jos ako stavim hardove direktno jedne pored drugih, da ce jos porasti temperature na njima.

Te tempereture su vjerojatno tako visoke (nije bas tako tesko za zakljuciti kada pogledam sta sam napravio! LOL) jer nisam stavio niti jedan vent kore kao ispuh, a ni vent dolje koji bi vukao tzv. svjezi zrak u kuciste.

Znaci H50 osatvim gdje je i sada te samo stavim jedan vent dolje, ona dva gore i maknem srednji kavez?

Problem je jedini kod tog kaveza sto ce onda hardovi biti doslovno jedan na drugom, a WD je uistinu grijalica.

Kako u kucistu sada doslovno nema protoka zraka, to je onda i uzrok svih problema (ocito).

Sto se tice buke, je li vam dosta porasla buka kada ste stavili gore ventove?

Hmmm...a kavez za diskove cu lako moguce morati micati jer ne znam hoce li novi GPU stati u kuciste bez da micem taj srednji kavez.

@ ravkan

Sto se toce ventova, imam sve ventove koji su dosli s doticni Fractalom dok imam jos u pricuvi kao sto sam rekao Scythe KamaFlex 120 mm ventove (ne znam koji im je CFM (da sada ne trazim), ali vjerujem da je bolji nego ovi default Fractal ventovi koji se prodaju (hmm..sta se uopce prodaje ).

Da stavim i ja kavez kao sto si ti to izveo na onoj slici (iskreno, kejs sam slozio, zatvorio i bok...nisam bas imao vremena za neka slaganjapa ne znam sta sve mogu s kavezima i sl.):

http://imgur.com/a/g7HdJ

Ako maknem kavez, da ostavim sve prednje Fractal ventove koji su dosli s kejsom ili da ostavim samo jedan (sada su mi tri s prednje strane jer sam maknio ovaj zadnji posto je tu isao H50 dok kao sto sam rekao gore i dolje nisam nista stavljao pa sam imao vent viska i njega sam stavio s prednje strane pa sada ispred hardova imam tri Fractal venta, a ne dva kako je bilo po defaultu)?

Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5...

Zadnje izmijenjeno od: win32. 31.10.2014. u 03:19.
win32 je offline   Reply With Quote