Hej ekipa, prvo se izvinjavam ako sam promasio PDF pa molim modove da premjeste temu ako sam zafulao.
Naime problem je sljedeci, kuciste se uistinu grije.
Stanje je sljedece, Corsair Hydro H50 i njegov vent sam stavio na straznju stranicu dok sam ispred hardova stavio tri 120 mm venta.
Hardovi se griju jer ocito ventovi nemaju od kuda povuci hladan zrak posto kuciste ima vrata s izolacijom (dodatno grijanje, koliko je ok ta uzolacijai vrata, toliko bas i nije ok rijesenje za protok zraka).
Isto tako se grije postojeci GPU.
S gornje, a ni s donje strane nisam uopce stavljao ventove.
Najveci problem je sto mi sutra stize jedna grijalica tj.
Sapphire Vapor-X R9 280X, 3GB GDDR5 OC (UEFI).
Ako se GPU grijao s ovom mojom MSI N460GTX Cyclone 1GD5/OC, kako li ce tek biti s ovom ATI.
Znaci, trebam savjet kako razmjestiti ventove za najbolji protok zraka te da ostavim H50 gdje je sada ili da ga stavljam gore?
Koji ventovi da vuku zrak u kuciste, a koji da ga pusu van?
Da vam olaksam, radi se o ovome kucistu (tu imate sve fotografije):
http://www.fractal-design.com/home/p...r4-black-pearl
Evo i kako kejs izgleda po defaultu i prazan:
Sve otezava i situacija sto imam tri harda pa ako maknem jedan kavez, vjerojatno ce se temperature jos dici gore jer ce morati hardovi biti tocno jedan uz drugi dok sada ima bar jedno mjesto prazno izmedu njih.
Evo npr. jedna ideja koju sam nasao na netu (ako cu morati micati kavez...nije isto vodeno, ali mogu i ja svoje staviti gore ako treba):
H50 radi ok za sada i od kako sam ga kupio i s jednim ventom (makar sam neko vrijeme imao dva no onda sam jedan maknio jer nije bio potreban).
Molim vas neki savjet kako to najbolje sloziti, da ostavim sva tri venta s prednje strane, kuda da maknem H50 (da ga uopce micem), da stavljam dolje i gore ventove te najvaznije kako ih okreniti?
Jos treba uzeti u obzir da sutra dolazi novi GPU koji grije vise nego sadasnji.
Na raspolaganju imam ako se dobro sjecam jos dva Scythe KamaFlex venta dok je na H50 stavljena Nanoxia i temperature na CPU nisu problem, ali je problem opcenito temperatura unutar kucista, a i malo su vise temperature HDD-ova kao i od GPU.
Hvala puno na odgovorima.
P.S.
Samo zelim napomenuti kako je u kejsu sve cisto i bez prasine, tako da prasina nije uzrok visokim temperaturama i dust filteri su totalno cisti, a sve paste novo stavljene i sve detaljno ocisceno.