Citiraj:
Autor Aquila
Čitam malo komentare za sliku na IPTV-u pa da napišem koju.
Imam Amisov VDSL sa SceneGate 8000 i 8080 micro. Slika nije loša, nije HD ali nemam se što žalit. Mislim da ne šalju različite streamove za vas sretnike na optici od nas jadnika na ADSL/VDSL, mislim bilo bi skupo za toliku opremu i sourceve. A ako i nekim čudom da, vama na optici bi slali bolje.
U usporedbi sa B-Netom puno bolja na Amisu (prije neke godine i pol podešavao poznanicima uslugu od B-Neta, HRT na novoj zvjeri od TV-u, 80 i nešto centimetar katastrofa), ali čuo sam da su se dosta poboljšali. Možda otkad ih je VIP kupio.
Meni je ta njihova slika u rangu onoga što se može ulovit preko DVBT-a.
Slažem se sa većinom stvari koje je sandokan111 naveo. pogotovo sa "A u filmovima ako uzimas slike opet ovisi kakva je slika filma uopce" (Dr. Who, come on; to je prastaro)
Još jedna stvar je da nisam radio podešenja ni na jednom STB-u (osim stretcha), ni na TV-u. Oboje je default, siguran sam jer sam oboje Factori Resetiro, TV jer sam se nešto igro sa Samsungovom nadogradnjom, pa nešto sje... i morao. A Amis je imo nadogradnju nedavno svoji STB-ova tako da mi je i tu bilo neki sra.. pa i STB-ove Factori Resetiro (možda sam trebao nazvat SZK, ali ne volim to radit. Nemam visoka mišljenja o njim od kada sam morao razgovarati sa HT-ovim debilima).
Thermaltake, moj savjet ti je Factori Reset oba STB-a i TV-a, ako ste ti i njihovi iz SZK nešto podešavali, ko zna šta je ostalo krivo. Kontrast, Oštrina.. sve to loše podešeno može uzrokovati glavobolju. A ja ju nemam. Vjerujem da bi imao na LED-ici od 117 cm sa toliko sjeb... streamom.
|
Ja sam na b.netu 4-5 godina bio i nikad mi slika nije bila loša kao ni svima koje znam u kvartu koji su na b.netu i imaju digitalni risiver nebitno jel ttmicro ili albis, znači ne govorim o analognoj običnoj njihovoj nego digitalnoj.
Nema šta nisam probao na tvorničke vraćat stavljat na 4:3 16:9 720p čak i manje i uvijek je noise prisutan. Doctor who-a sam tek tolko snimio, no ovo nije prastaro cmon ovo su nove epizode doctor who-a ne računamo ove najnovije sezonu dve dalje od ove koja se trenutno prikazuje na hrt-u. Pogledaj prvi video na 0:36 kad se ona svijetlost brzo vrti kako je pikselizacija po cijeloj slici i na 1:22 kad doktor pada vidiš da je sve izpikselizirano, a imaš i bolje pod slike u folderu burst mode bit će ti puno vidljivije o čemu pričam jer se na njima jasno vidi noise dok je na videu malo teško za primjetit jer je stalno u pokretu i kamera od mobitela baš i nije tolko vjerodostojna da bi mogla to prikazat ko i kad gledaš direktno u ekran, no fotke su po meni napravile puno bolji zapis. Trenutno je bolja slika na DBT-t nego na ovoj od amis iptv-a bar u mom slučaju što se tiče.
Ja imam novi LED tv platio sam ga 5500kn Samsung iz 2014 model i na njemu je slika takva probao sam izpodešavat sve na njemu također povuko i zadnji softver i ništa nije pomoglo, također i na starom LCD tv-u u drugoj sobi koji je star cca 5 godina ista stvar samo on nije u full hd pošto je star, al ide do 1080i.
Citiraj:
Autor MadBoY
Tu je AMIS najmanje kriv. Ne moze on korisnicima slati 1080i/p signal ako je izvor 576i. Mislim, moze raditi upscale ali od toga nema nikakve koristi, samo bi trosili bandwidth bezveze.
Thermaltake - jesi probao gledati TV bez rastezanja slike? Moguce je da tvoj TV radi neke probleme kada rastegne 4:3 u 16:9.
|
Nisam ja ni ciljao na to da oni puštaju 1080 signal nije ga ni b.net puštao al bar ono ako je 576 onda bi se to i vidilo slika nebi bila ovakva kakav mi je. Nek rade štagod ako oće da im korisnici budu zadovoljni, a na optici mislim da je to najmanji problem, razumio bi možda da je adsl, al ovo 100/100.
Probao sam sve šta se može, kao šta sam gore i napisao Aquila-u