View Single Post
Staro 26.10.2014., 21:31   #535
Hombre
Registered User

Datum registracije: Jan 2011
Nakon toliko pitanja evo i jedna pričica za laku noć.
Već određeno vrijeme imam na DVD ISO Ubuntu pa sam spržio Image i malo turistički razgledao onako live.
Onda je meni palo na pamet da instaliram Ubuntu s Windowsima pa sam pogledao po netu i sve se svodilo na Next osim izabrati EWT4 i point koji je default. I sve je glatko teklo dok nije pitao na koji način hoću instalirati, a na vrhu se crveno označeno nadvilo upozorenje da će formatirati diska pa sam ga isključio i nastavio. Kad je javio da će nešto particionirati to mi se već nije svidjelo jer mi je dosta takvih problema, vratio se korak nazad, izabrao drugi način i kliknuo Next. Vidio sam da je ona zlokobna poruka o formatiranju diska opet pocrvenila ali bilo je kasno jer je prst već dodirnuo tipku. Džaba pritiskati Stop i ostale fore pa sam izgasio računalo, a kad sam ga ponovo uključio dočekao me crn ekran i natpis "Insert Boot disk...
Obično ljudi dobiju mali slom živaca na takve stvari, a kod mene su Win 8.1 OEM ali sam potpuno cool ubacio drugi DVD, priključio jedan od USB diskova i kad su se digli Win PE kliknuo na Recovery partition. Za niti 20 min sve je bilo ponovo na svome mjestu samo što su Windowsi malo zamuckivali pa sam izgasio računalo, pričekao par minuta i uključio. Nikakve razlike u brzini dizanja, sve uredno radi samo nema D: particije tj. D: diska. Ne da nema ništa na njemu snimljeno nego je particija potpuno sivpa sam pokreno progrm za particioniranje, odredio target i kliknu format pa se D: disk pojavio ali prazan da prazniji ne može biti. Obzirom da nitko nije mogao pisati po njemu pokrenuo sam program za Recowery koji je vrtio koji sat pa izabrao ono što treba i snimio na USB disk, s njega prebacio na disk D: onako kako je bilo prije.
DVD s Ubuntuom je u najdubljem dijelu ladice gdje teško mogu zavući ruku
Hombre je offline   Reply With Quote